Hromadná nehoda s 10 zraněnými: Auto na střeše a traumaplán aktivován

Během nehody tří aut poblíž Benešova utrpělo šest lidí, včetně dětí, zranění. Nehoda nastala v sobotu před 15. hodinou. Na místě zasahovali profesionální hasiči, kteří pomáhali ošetřovat zraněné a zajistit bezpečnost vozidel. Kvůli vyššímu počtu zraněných byl aktivován traumaplán. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny.


Nehoda se stala před sobotní 15. hodinou nedaleko Benešova, kdy jeden z automobilů skončil převrácený na střeše. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Benešova a dobrovolní z Bystřice a Neveklova, kteří pomáhali s ošetřením zraněných a zajišťovali bezpečnost vozidel.

Kvůli vyššímu počtu zraněných byl aktivován takzvaný traumaplán: „Dvě auta se srazila zřejmě v jednom pruhu, vozidlo za nimi se jim snažilo vyhnout a srazilo se s protijedoucím autem,“ řekl policejní mluvčí Truxa. Okolnosti nehody budou vyšetřovat benešovští dopravní policisté.

Podle mluvčího záchranné služby Marka Hylebranta je zraněno deset lidí, sedm těce a tři lehce: „Zasahovaly tři letecké služby a šest našich posádek,“ uvedl mluvčí. Všechny tři zraněné děti utrpěly podle Hylebranta těžké zranění a byly transportovány letecky a pozemně do nemocnic.

D6 uzavřela hromadná nehoda. Jedno auto skončilo na střeše, další v příkopě.

„Hasiči po pomoci s ošetřením zraněných provedli na vozidlech protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Veronika Švorcová Mocová. Traumaplán v sobotu v regionu aktivovaly integrované záchranné složky podruhé. Ráno to bylo zhruba na hodinu a půl kvůli vyššímu počtu lidí, kteří se v rodinném domě v Příbrami přiotrávili oxidem uhelnatým. Záchranáři je převezli do tří nemocnic.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy