Dítě zraněno při střetu s tramvají

Ve čtvrtek odpoledne v Dejvicích srazilo cca desetiletého chlapce tramvaj na ulici Jugoslávských partyzánů. Chlapec utrpěl zranění hlavy, hrudníku a paže a byl převezen do traumacentra. Událost připomíná nebezpečí z pohybu kolem tramvajových tratí.


Ve čtvrtek odpoledne v Dejvicích došlo k tragické události, kdy byl přibližně desetiletý chlapec sražen tramvají. Místo nehody se nacházelo v ulici Jugoslávských partyzánů. Mladý chodec utrpěl vážná zranění hlavy, hrudníku a paže a byl co nejrychleji transportován do traumacentra.

Podle záchranářů byl chlapec při vědomí a jeho životní funkce byly zajištěny. K naléhavosti situace reagovali záchranná služba a hasiči, kteří zasahovali na místě společně s policií. Mluvčí záchranné služby, Karel Kirs, poté sdělil informace ohledně stavu pacienta: 'Dítě utrpělo zranění hlavy, hrudníku a paže. Bylo při vědomí,” uvedl Mluvčí Kirs.

Pražský dopravní podnik každoročně zaznamenává několik desítek střetů chodců s tramvajemi, které často končí zraněním či v nejhorším případě i smrtí. Nehoda v Dejvicích připomíná nebezpečí spojené s pohybem v blízkosti tramvajových tratí, zejména pro děti, které mohou být méně obezřetné.

Dopravní podnik se snaží v rámci bezpečnosti provozu navrhovat a provádět pravidelná opatření, jejichž cílem je snížení rizika nehod spojených s tramvajemi. Mezi tato opatření patří informační kampaně pro veřejnost, zkoumání a přizpůsobení tras ke snížení rychlosti tramvají či zlepšování přehlednosti úseků.

Nehoda v Dejvicích je smutnou připomínkou toho, že je třeba neustále zvyšovat povědomí o bezpečnosti při pohybu v blízkosti tramvajových tratí, zejména u dětí a mladistvých. Je důležité, aby rodiče i školy kládly důraz na výchovu ohledně bezpečnosti silničního provozu a poučily mladé chodce o správném jednání při překonávání kolejišť a křížení. Tímto způsobem můžeme snížit riziko dalších nehod a uchránit životy těch nejmladších a nejzranitelnějších členů naší společnosti.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy