Geoportál Prahy 5 je v ostrém provozu. Brzy nabídne nové funkce i vzhled

Informace k chodu úřadu i pro volný čas. Volební okrsky, spádovost škol, městský mobiliář, mapa dětských hřišť nebo seznam památek na území městské části s fotografiemi i stručnou historií.


Geoportál pomáhá mapovat veřejný prostor Prahy 5, bude stále více interaktivní a obyvatelům nabídne možnost aktivně se zapojit do místního dění.

„Městská část v geoportálu na jednom místě sdílí maximum otevřených informací a zároveň k nim získává zpětnou vazbu. Občané na mapě přehledně vidí, co se děje nebo plánuje v okolí jejich bydliště. Cílem je otevřenost radnice - neodkazovat pouze na úřední desku,”  říká starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Interaktivní mapa městské části už teď nabízí informace o celém katastrálním území, spádovost škol, tipy na zajímavé výlety nebo informuje o dopravních uzavírkách. Zveřejněný ediční plán pro druhé pololetí postupně rozšíří geoportál o další vrstvy: přibudou například investiční záměry městské části nebo přehled projektů realizovaných v rámci participačního rozpočtu.

„Aplikaci geoportálu vyvíjíme společně s Prahou 6, což výrazně urychluje tvorbu a současně snižuje náklady. Tato spolupráce je skvělá ukázka toho, jak lze sdílením zkušeností a know-how šetřit veřejné peníze. Během podzimu dostane portál uživatelsky příjemnější rozhraní, přibude rozcestník, aktuality z dění na Pětce, ankety nebo rozšířený formulář pro zakládání podnětů radnici,” dodává starostka Zajíčková.  

Kromě užitečných dat nabídne geoportál také volnočasovou sekci - přehled kulturních a společenských akcí, tipy na výlety, běžecké trasy, zajímavosti z historie Prahy 5, nebo články magazínu Pětka v online podobě. Přichystány jsou také soutěže pro všechny, kteří mají život na Pětce rádi. V září proběhne vyhodnocení fotografické soutěže o nejzajímavější letní momentku, která je spojená se nějakým zajímavým místem na Praze 5. Na zimu se chystá přehled ledových ploch pro veřejné bruslení, chybět nebude ani vrstva s informacemi o úklidu sněhu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy