Základní škola na Barrandově zavede bilingvní výuku. Má podporu vedení Prahy 5

Už v nadcházejícím školním roce by se žáci ZŠ Chaplinovo nám. na sídlišti Barrandov mohli některé předměty učit i v angličtině. MČ Praha 5 jako zřizovatel školy toto rozhodnutí podporuje.


„Bilingvní výuka je velmi vhodnou alternativou k tradičnímu vzdělávání a zkušenosti jsou jednoznačně pozitivní. Proto jsme směrem ke školám iniciovali tuto možnost. Zájem projevilo více ředitelů našich škol, ale nejdále pokročila základní škola na Barrandově, která se pro zavedení tohoto typu výuky navíc výborně hodí,“ vysvětluje starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Základní a mateřská škola na Barrandově každoročně otevírá vyšší počet prvních tříd a zavedení bilingvní výuky nijak neovlivní umístění dětí ze spádové oblasti, jejichž rodiče nebudou mít o tento druh výuky zájem. Děti budou do bilingvní třídy přijímány podle standardních kritérií zápisu do škol a předchozí znalost anglického jazyka se nevyžaduje.

„Budeme schopni výuku pokrýt kmenovými pedagogy naší školy a program je financován ze státního rozpočtu. Městská část, jako náš zřizovatel navíc podpoří přítomnost rodilých mluvčích ve vyučování,“ vypočítává ředitelka ZŠ a MŠ Chaplinovo nám. Veronika Urban Volfová.

Rada MČ Praha 5 už odeslala žádost školy na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, které musí výuku ve dvou jazycích povolit. Podle ideálního scénáře se na Barrandově zapojí první žáci do bilingvní výuky už letos v září.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy