Výstava odhaluje povahu existence na planetě

V Náprstkovo muzeu v Praze probíhá výstava Jeden den v životě na planetě Zemi, kde novinář Jiří Pasze přibližuje svět rozvojových zemí skrze své fotografie. Výstava mapuje každodenní život, mezilidské vztahy a kulturu lidí z různých kultur.


19. březen 2024 – 24. květen 2024

Co nás spojuje a co nás rozděluje? Tato otázka se neustále prolíná naším životem, ať už při debatě o cenách potravin, čtení zpráv ze světa, nebo návštěvě výstav z dalekých zemí. Otázce, jaký svět vlastně obýváme, se věnuje také dobrodruh, novinář a odborník na rozvoj Jiří Pasze, který se snaží přinést nejen informace, ale také pochopení různých kultur prostřednictvím svých zážitků z cest a projektů. Úžasná fotografická výstava, kterou nyní můžeme navštívit na nádvoří Náprstkova muzea, nám nabízí příležitost - alespoň na okamžik - nahlédnout do života lidí na druhé straně světa.

Jeden den v životě na planetě Zemi - to je název této unikátní akce, která na nás čeká právě teď, v srdci Prahy. Fotografie, jež se zde nacházejí, nejenže mapují každodenní činnosti a obyčeje lidí v rozvojových zemích, ale také nás přivádí k otázkám, které se jen obtížně dají zodpovědět. Jak vlastně vnímáme a chápeme mezilidské vztahy, hodnoty a ideály, když odstraníme všechny hranice, které nám namlouvá geografie nebo politika? Co nás může naučit dělnice pracující v křemíkových dolech v Zambii, umělec z Barmy nebo aktivistka z Kambodži?

Fotografická výstava na nádvoří Náprstkova muzea přináší reálné svědectví každodenního života lidí z rozvojového světa, které nejenže nás zasáhne, ale také nám otevře oči a myšlenky. Zároveň ve dvou vitrínách v přednáškovém sále můžeme prohlédnout výběr exponátů, které dále přibližují specifika a rozdíly jednotlivých kultur. Celá výstava je takovým kaleidoskopem obrazů, jež společně tvoří fascinující mozaiku, skládanku našeho tajemného a nevšedního života.

Fotografický prožitek je volně přístupný na nádvoří Náprstkova muzea, zatímco předměty ve vitrínách si můžete prohlédnout v přednáškovém sále ve 3. patře v rámci řádného vstupného do muzea. Při návštěvě této unikátní výstavy se nenechte odradit ani hrozbou nepřízeň počasí či naléhavých každodenních povinností, protože Jeden den v životě na planetě Zemi vás nejen obohatí, ale také vám přinese nový pohled na svět kolem nás, který je tak potřebný pro porozumění a smíření.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy