Strčil nevidomého do rozvodněné řeky, dostal 11,5 roku

Soud potvrdil trest 11,5 roku vězení pro pachatele, který napadl nevidomého muže a strčil ho přes zábradlí mostu do rozvodněné řeky v Mladé Boleslavi. Obhajoba tvrdila, že pachatel neměl ovládací schopnosti, avšak soud rozhodl na základě svědectví a znaleckých posudků.


Tragický případ shození nevidomého muže do rozvodněné řeky v Mladé Boleslavi má svůj rozsudek. Odvolací soud potvrdil trest 11,5 roku vězení pro pachatele, který napadl slepého muže a následně ho strčil přes zábradlí mostu. Rozsudek tak utvrdil dřívější verdikt Krajského soudu v Praze, přestože obhajoba se pokoušela dokázat, že pachatel v době činu neměl žádné ovládací schopnosti.

Incident se stal večer 11. března 2023, kdy pachatel, identifikovaný jako Kubát, napadl slepce se slepeckou holí na Nádražní ulici v Mladé Boleslavi. Nešťastná oběť bojovala o život, avšak nakonec se nedokázala udržet na vnější konstrukci mostu a spadla do řeky. Řeka Jizera byla v tu dobu rozvodněná a měla teplotu jen pěti stupňů Celsia, což situaci nelehčovalo. Muž se utopil a jeho tělo bylo nalezeno až o měsíc později.

Obhajoba pachatele tvrdila, že Kubát v době činu pil a neměl žádné ovládací schopnosti. Soud však tyto argumenty zamítl s odvoláním na znalecké posudky a svědectví svědků, kteří tvrdili, že pachatel nebyl před činem opilý. Navíc další svědectví naznačovala, že se Kubát večer vrátil na místo činu hledat svůj ztracený telefon, což ukazuje na jeho uvědomění situace.

Kromě trestu 11,5 roku vězení za vraždu musel Kubát čelit i obvinění z neposkytnutí pomoci, neboť ani poté, co strčil slepce do řeky, se mu nesnažil pomoci a pouze ho sledoval z břehu.

Tento šokující případ z Mladé Boleslavi je tak prozatím uzavřen potvrzením trestu pro pachatele. Přesto se stále kladou otázky, jakým motivem byl Kubát hnán, když napadl nevidomého muže a shodil ho do řeky i přes neexistující ozbrojený konflikt mezi nimi. Příběh tak bude stále pokračovat - odsouzený má ještě možnost obrátit se na Ústavní soud.

Oběť tragedie se nikdy nestane viditelnou, ale její příběh a rozsudek soudu připomíná společnosti, že právě slušnost a respekt vůči druhým je tím, co nás dělá lidmi.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy