Pomozme lidem ve velikonoční sbírce

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda zorganizuje ve spolupráci s Potravinovou bankou speciální velikonoční sbírku potravin pro potřebné. Sbírka se uskuteční 21. března na Mariánském náměstí a zapojí se do ní i zástupci velvyslanectví, městských společností a soukromých firem.


Velikonoce, jako jeden z největších křesťanských svátků, nám připomínají období míru, radosti a vzájemné pomoci. V rámci těchto hodnot se primátor hlavního města Prahy, Bohuslav Svoboda, rozhodl zorganizovat speciální sbírku ve spolupráci s Potravinovou bankou. Cílem této iniciativy je poskytnout pomoc těm, kteří jsou v největší nouzi, a poděkovat všem, kteří se zapojí a přispějí k dobré věci.

Jiří Pospíšil, náměstek primátora hl. m. Prahy pro kulturu, do projektu vstupuje s osobním příspěvkem, a to nákupem téměř 600 kilogramů krmení pro psy a kočky. Pospíšil zdůraznil důležitost pomoci nejen lidem, ale také jejich zvířecím společníkům, jejichž majitelé čelí finančním problémům.

Jana Komrsková, náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro životní prostředí a klimatický plán, podporuje myšlenku rozšíření tradiční adventní sbírky o velikonoční termín. Komrsková upozorňuje na štědrost Pražanů a ostatních Čechů, kteří rádi přispívají na dobročinné akce. Zároveň zdůrazňuje, že ve spojení s velikonočním svátkem je důležité si uvědomit, že žádné jídlo by nemělo být plýtvání.

Primátorská velikonoční sbírka potravin se bude konat na Mariánském náměstí v Praze 1, kde se pravidelně konají oblíbené trhy v období Vánoc a Velikonoc. Sbírka reaguje na potřeby neziskových organizací, které se starají o potřebné, jako jsou senioři žijící na hranici chudoby, rodiče samoživitele a osoby bez domova.

Sbírka se uskuteční ve čtvrtek 21. března, od 9:00 do 17:00 hodin, a zapojí se do ní nejen zastupitelé hlavního města, ale i zaměstnanci Magistrátu a zástupci velvyslanectví sídlících v Praze, městských společností, soukromých firem a široké veřejnosti. Mezi významné společnosti, které se rozhodly přispět, patří Rohlík, Rossmann, Mattoni, Mondelez Czech Republic nebo Nestlé.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy