Policisté zachraňovali muže 2x za sebou

Pražští policisté zachránili muže, který spadl z Mánesova mostu do Vltavy. Po záchraně a následném ošetření v nemocnici se opilý muž dostal do další nebezpečné situace na silnici. Policisté mu opět pomohli a předali ho do péče záchranářů.


K muži, který spadl z Mánesova mostu v centru Prah přijely dvě policejní hlídky. 'Již při příchodu uslyšeli velmi hlasité sténání a volání o pomoc. Policisté s mužem navázali komunikaci a snažili se co nejrychleji dostat k němu. Tonoucí muž se nacházel za velkou lodí a jediná možnost, jak se k němu dostat, byla přes tuto uzamčenou a kovovým hrazením uzavřenou restaurační loď,' popsala situaci tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčková.

Muži se policisté pokoušeli hodit záchranné lano, aby ho vytáhli z vody ven. To bohužel nebylo možné. 'S dalším kolegou jsem vyhledal pracovníka restaurace, který nám zapůjčil malou loďku. Tou jsme k muži doplavali. Vytáhli jsme ho do loďky, následně jsme ho transportovali na břeh,' vysvětlil Jan Černý, policista, který topícího se cizince zachraňoval. Muž byl podle policie dezorientovaný, unavený, pod vlivem alkoholu a také zraněný. Měl řeznou ránu na patě a různé odřeniny. 'Nebyla s ním jednoduchá spolupráce, protože se nechtěl nechat ošetřit,' vysvětlil policista.

Na břehu 28letého muže předali záchranářům, kteří jej převezli k dalšímu ošetření do nemocnice, odkud byl posléze propuštěn. Cestou z nemocnice však mladík vešel do silnice, kde spadl do jízdního pruhu. Jeho situaci však viděli policisté, kteří byli nedaleko. 'Hlídka vozidlem zablokovala jízdní pruh a policisté muže odnesli mimo komunikaci. Jenom díky velké náhodě nedošlo k neštěstí a všechna vozidla se mu vyhnula,' uvedla mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy