Muž v bezvědomí po pádu z Vyšehradských hradeb

Opilý muž skočil z hradeb Vyšehradu v Praze po návštěvě restaurace. Hasiči Praha, záchranáři a policisté provedli záchrannou akci. Muž byl nalezen v bezvědomí a bez dýchání, poté byla zahájena resuscitace a následně předán zdravotníkům. Nyní je ve stabilizovaném, ale vážném stavu v nemocnici.


Těžká událost otřásla Prahou: Opilý muž skočil po návštěvě restaurace z hradeb Vyšehradu. K incidentu došlo kolem 18. hodiny, kdy hasiči Praha a záchranáři vytvořili společné síly pro záchrannou operaci. Ulice V Pevnosti následně ovládla policistická pohotovostná motorizovaná jednotka.

Pod hradbami Vyšehradu našli muže v bezvědomí, který nedýchal a nereagoval. Policisté na místě přistoupili k okamžitému oživování. Až do příjezdu záchranářů pokračovali v nepřímé masáži srdce, poté zraněného předali odborníkům.

Zdravotníci se rozhodli pacienta uvést do umělého spánku. Následně došlo k jeho transportu do nemocnice, kde je nyní ve stabilizovaném, avšak vážném stavu. K procesu transportu se zapojili také hasiči Praha.

Při prověřování události se ukázalo, že zraněný muž byl před pádem v restauraci, kde konzumoval alkoholické nápoje. „Když mu již nenalili další skleničku alkoholu, vydal se směrem k hradbám. Naposledy byl viděn, jak vylezl na vyskládané přepravní palety, ze kterých skočil z přibližně dvanácti metrů dolů,“sdělil mluvčí četnictva Jan Rybanský.

Jak přesně k incidentu došlo, stále vyšetřuje policie. I přes okamžitou pomoc ze strany policie, záchranářů a hasičů Praha, vyvolává tento čin mnoho otázek. „Pod Vyšehradem pomáháme s transportem osoby, která spadla z hradeb,“ tweetlo na svém profilu Hasiči Praha.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy