Oslavte jaro na Velikonočních trzích na Mariánském náměstí

Tradiční velikonoční trhy na Mariánském náměstí v Praze nabízejí širokou škálu svátečních dekorací a jarní atmosféru. Návštěvníci mohou podpořit sociální podniky a neziskové organizace. Trhy probíhají do 7. dubna.


Velikonoce jsou pro mnohé nejenom důležitými křesťanskými svátky, ale také významnou společenskou událostí, která láká obyvatele Prahy i turisty z celého světa. A právě v těchto dnech pražské Mariánské náměstí otevírá své brány pro tradiční velikonoční trhy. „V tomto kontextu velikonoční trhy vnímám a jsem rád, že hlavní město má podíl na jejich konání,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

„Jsem moc ráda, že příchod jara můžeme odedneška oslavit i na Mariánské náměstí, kde si všichni mohou užít nejen velikonoční atmosféru, ale nakoupit si také řemeslné výrobky od sociálních podniků a podpořit tak dobrou věc,“ říká náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Trhy nabízejí širokou škálu velikonočních dobrů, mezi kterými nesmí chybět sváteční dekorace, tradiční pomlázky, kraslice či keramika. Návštěvníci zde mohou také ochutnat velikonoční pokrmy a užít si atmosféru jarních oslav. Kromě stánků s velikonočním sortimentem připravili organizátoři i ukázky tradičních řemesel, staročeský kolotoč pro děti, kreativní dílny a pestrý kulturní program pro děti i dospělé.

Trhy budou na Mariánském náměstí probíhat až do 7. dubna, a to denně od 11:00 do 19:00. K nákupu bude celkem sedm stánků, z nichž každý nabídne něco jiného. Nákupem výrobků navíc lidé podpoří sociální podniky a neziskové organizace.

Seznam všech akcí, které proběhnou v průběhu trhů, naleznete na webových stránkách velikonoce.praha.eu. Jednou z novinek tohoto roku je Primátorská velikonoční sbírka potravin, kterou pořádá primátorský úřad ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Sbírka se bude konat ve čtvrtek 21. března, od 9:00 do 17:00 hodin přímo před budovou Nové radnice na Mariánském náměstí. Každý, kdo se rozhodne přispět, tak pomůže spoluobčanům v nouzi a přispěje k dobrému příběhu.

V rámci trhů se budou konat také různorodé kulturní akce, které zahrnují koncertní vystoupení, dětské divadelní představení či speciální programy pro seniory a rodiny s dětmi.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy