Nové veřejné hřiště v Praze 5 za soukromé peníze

Na městském pozemku v Košířích v Praze 5 vznikne veřejné hřiště financované soukromým investorem. V Rytířské ulici bude prodejna řemeslných a designových výrobků od českých firem.


Veřejné hřiště za soukromé prostředky, pravý poklad pro rodiny s dětmi, brzy vyroste na městském pozemku v Praze 5, konkrétně v městské části Košíře. Tento projekt, který se již nějakou dobu připravuje, byl schválen výboru pro majetek Městské části Praha 5. Jde o zajímavou spolupráci mezi soukromým investorem a městem, přičemž hlavním partnery projektu jsou developer a městská část Praha 5.

Výstavba hřiště je financovaná developerem, který se po jejím dokončení předpokládá svěřit pozemky i hřiště do správy Městské části Praha 5. Na oplátku bude mít developer možnost využít část pozemku pro jiné účely. Celkový náklad na výstavbu hřiště se odhaduje na několik milionů korun. To znamená, že hřiště bude zcela zdarma a otevřené veřejnosti.

Podle radního pro majetek, transparentnost a legislativu Adama Zábranského, je důležité, aby v centru Prahy nevznikaly další večerky pro turisty, ale aby měli lidé možnost nakoupit kvalitní české produkty od místních designérů a řemeslníků. Proto bylo vybráno místo v Rytířské ulici, kde bude prodejna řemeslných a designových výrobků od českých firem. Tato prodejna zaujme místo v nebytovém prostoru Rytířské 12.

Výběrové řízení na pronájem tohoto nebytového prostoru proběhlo úspěšně a přišlo celkem 16 nabídek. Podle Zábranského je pozitivní, že se zájem o pronájem obchodních prostor v centru postupně zvyšuje a že uspěl jiný záměr než večerka pro turisty.

Díky novým prostorům bude mít veřejnost možnost seznámit se s českými designovými výrobky od různých firem, a díky vzniku nového hřiště si rodiny s dětmi budou moci užívat volné chvíle. Jedná se tak o dva pozitivní kroky pro obyvatele Prahy 5.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy