Unikátní výstava: Napoleonův nočník nebo toalety pro kosmonauty

Unikátní přednáška se koná 11. března 2024 18:00 - 19:30 v Mostecké věži představí světovou sbírku tělesných hygienických potřeb, včetně 2700 předmětů z celé historie. Návštěvníci se mohou těšit na fascinující exponáty, jako Napoleonův nočník nebo toalety pro kosmonauty.


Ve spolupráci s Mosteckou věží se zájemci o historii osobní hygieny mohou těšit na jedinečnou přednášku, která jim představí největší sbírku předmětů týkajících se tělesné čistoty na světě. Sbírka obsahuje působivých 2700 předmětů různorodého charakteru, které představují úžasnou výpověď o vývoji hygienických potřeb od starověku až po současnost.

Ve vystavené kolekci naleznete fascinující paletu nočníků, které byly vyrobeny z nejrůznějších materiálů a sloužily k nejrůznějším účelům. Kromě klasických nočníků jistě zaujmou ty žertovné. Kolekce dále zahrnuje urinační nádoby, podložní mísy, sedací záchody, přenosné toaletní židle, secesní malovaná WC, toalety navržené pro kosmonauty, pisoáry, bidety, mycí soupravy a řadu dalších kuriozit včetně pastiček na blechy.

Mezi top exponáty sbírky na světové úrovni se řadí nočník, který patřil samotnému Napoleonovi, nočník z legendárního Titanicu, císaři Čchien-Lungovi, nočník z Lincolnovy ložnice v Bílém domě či hraběnky Nostitzové.

Přednáška, která se zaměří na historii těchto jedinečných a zajímavých předmětů, bude nejen poučná, ale také zábavná díky mnoha humorně-popisným momentům, které zúčastněným přiblíží zvyky a tradice našich předků v oblasti osobní hygieny. Přednáška se uskuteční v Mostecké věži a zájemci o toto fascinující téma by si ji rozhodně neměli nechat uniknout.

Srdečně všechny zveme na přednášku v Mostecké věži!


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy