Letná a Holešovice se spojí novým podchodem pro cyklisty a pěší!

Průchod pro pěší a cyklisty propojuje Prahu 7 od Holešovic k Letné. Stavba zahájena v únoru a očekává se dokončení do konce roku. Projekt zlepší dopravní dostupnost a sníží bariéry mezi sousedními čtvrtěmi.


Dlouho očekávaný průchod, který propojí Prahu 7 od Holešovic k Letné, konečně dostává zelenou. Stavební práce začaly v druhé polovině února a do konce roku by měla být dokončena čtyři metry široká asfaltová komunikace pro pěší a cyklisty. Cesta bude spojovat křižovatku Argentinské a Dělnické ulice s křižovatkou Veletržní a Bubenské ulice. Tímto krokem se zlepší dopravní dostupnost a sníží bariéry mezi sousedními čtvrtěmi Prahy 7.

Projekt, jehož realizace je na bedrech Správy železnic, zahrnuje i výstavbu podchodu na křižovatce s železniční tratí. Trasa bude po celém svém průběhu osvětlena a oplocena, s termínem otevření v září. Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda zdůraznil přínosy nového průchodu: „Modernizace trati, která prochází Holešovicemi, přinese pozitivní změny pro místní obyvatele. Železniční trať již nebude tvořit bariéru v městě a navíc se zlepší dopravní obslužnost díky nové zastávce u Výstaviště.”

Starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě) sdílel svoji radost nad pokroky na projektu na Twitteru, kde zveřejnil fotografii plánku průchodu mezi Dělnickou a Veletržní ulicí. Tento krok přichází po letech úsilí městské části o propojení sousedních čtvrtí: „Je skvělou zprávou, že v souvislosti s modernizací dráhy došlo k dohodě všech vlastníků pozemků a začíná vznikat vytoužený průchod, který mnoha lidem výrazně zjednoduší a zlepší život v naší městské části,' řekl starosta.

Je důležité poznamenat, že se jedná o dočasnou stavbu. Po dokončení modernizace železniční trati, výstavbě nového nádraží Praha-Bubny a výstavbě nové čtvrti vznikne v místě ulice pojmenovaná po Nicholasi Wintonovi, britském zachránci stovek většinou židovských dětí z nacisty okupovaného Československa.

Nový průchod pro pěší a cyklisty, který propojí Holešovice s Letnou, zlepší život ve městské části Praha 7 a zvýší dopravní dostupnost. Průchod usnadní cestování mezi čtvrtěmi a posílí sociální soudržnost v oblasti. S očekávaným otevřením v září se obyvatelé Prahy 7 mohou těšit na blížící se zlepšení infrastruktury.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy