Honička za zlodějem auta: Policie havaruje, tři zraněni

Velká honička za kradeným vozem na Berounsku skončila havárií policejního auta, které narazilo do osobního vozu a zranilo tři lidi. Přestože policie nasadila včetně letecké služby, zloděje s vozem dopadnout zatím nepodařilo. Vyšetřování nehody pokračuje.


Velká honička za kradeným vozem na Berounsku skončila havárií, když policejní auto narazilo do osobního vozu Škoda Octavia v obci Cerhovice. Tři lidé v důsledku nehody utrpěli lehká zranění. Přestože policie spolupracovala se službami Plzeňského kraje a leteckou službou, zloděje s kradeným vozem se zatím dopadnout nepodařilo.

Podle Barbory Schneeweissové, mluvčí středočeské policie, začala honička poté, co bylo kradené vozidlo spatřeno v obci Králův Dvůr. 'Společně s kolegy z Plzeňského kraje a leteckou službou jsme se zapojili do pronásledování kradeného vozidla', řekla pro iDNES.cz. K akci byli přizváni i policisté z obvodního oddělení Hořovice, kteří v průběhu pronásledování havarovali.

Střet policejního vozu s osobním vozem Škoda Octavia v obci Cerhovice způsobil zranění tří osob - dvou policistů a řidiče osobního automobilu. Všichni byli převezeni do hořovické nemocnice, kde bylo zranění klasifikováno jako lehké. Schneeweissová uvedla, že všechny zúčastněné strany měly negativní výsledek dechové zkoušky.

Na místo havárie byla přivolána technika, která řešila společně s policií dopravní kolizi. Vyšetřování nehody zatím nebylo ukončeno, jedny z otázek, které policie musí zodpovědět, je například rychlost policejního vozidla při srážce.

Ačkoliv policie nasadila rozhodné síly včetně letecké služby ve snaze dopadnout zloděje vozidla, zatím mu unikl. Vyšetřování tohoto případu pokračuje, policie prověřuje možné svědky a sleduje další stopy. Zatím není jasné, zda útěkované vozidlo bylo použito k dalším trestným činům nebo zda bylo po skončení honičky zanecháno na místě.

Současný stav případu znovu nastoluje otázky o bezpečnosti policejních stíhaček a kolik rizika mohou nést pro ostatní účastníky silničního provozu. Ujistění policie o negativním výsledku dechové zkoušky u všech zúčastněných by mělo alespoň trochu uklidnit veřejnost ohledně možných pochybení ze strany policie při provádění honiček.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy