DPP prodává autobusy a další vozidla

Dopravní podnik Prahy (DPP) prodává část majetku ve veřejné dražbě, včetně autobusů, osobních a nákladních vozidel, a dalšího vybavení. Zájemci by si měli dát pozor na stav vozidel, které mohou vyžadovat opravy a další investice


Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) se rozhodl prodat část svého majetku ve veřejné dražbě. Mezi nabízenými položkami najdeme autobusy, osobní i nákladní automobily, ale také překvapivě různé druhy vybavení, jako jsou paletové vozíky, úklidová zařízení či hydraulické lisy. Poptávka zdá se být velká, stejně jako možnosti uplatnění zakoupených vozidel a věcí. Zájemci by si ale měli dát pozor na to, v jakém stavu vůz kupují, jelikož některé vozidla mají určité nedostatky.

Ze seznamu položek k prodeji, který se nachází na oficiálním webu dopravního podniku, je patrné, že DPP nabízí kolem 80 různých vozidel a předmětů. Mezi nejvýraznější položky patří 30 autobusů různých velikostí, od velkých kloubových až po midibusy. Kromě toho je k dispozici také 15 osobních a nákladních vozidel. Avšak některá z nabízených vozidel vyžadují péči a pozornost, neboť jsou nepojízdná, bez STK nebo potřebují opravu po nehodě. A navzdory tomu, že tento majetek je nabízen za výhodné ceny, noví vlastníci by měli být připraveni i na další investice a náklady spojené s jeho uvedením do provozu či převozem.

Co se týče ostatního vybavení, kupující mají možnost získat paletové vozíky, úklidová zařízení, svářečky, hydraulické lisy, škrabky na brambory a mnoho dalšího. Je zde také možnost pořídit některé položky jako set, což může být pro některé kupující atraktivnější.

Zájemci o nákup mají čas do pátku 22. března, kdy musí odevzdat návrh kupní smlouvy ve formě obálky. Poté bude DPP kontaktovat vybrané zájemce na začátku dubna. Dopravní podnik opakovaně prodává nevyužívaný majetek, jakým byla loni v lednu sypací vůz, soustruh, nabouraná tramvaj, jeřáb či kouřoměr.

Jedna z tiskových mluvčích DPP Aneta Řehková popsala, že zájemci jsou různé firmy i jednotlivci. Někteří zákazníci plánují zakoupené vozy využít jako pojízdnou prodejnu nebo včelín, jiní je zase přetváří na sběratelské kousky pro osobní sbírky. Některá z prodaných vozidel se poté mohou dočkat opravy nebo mohou být použita jako zdroj náhradních dílů pro ostatní vozy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy