Barrandovský most: Opravy začínají, uzavírka za týden

V Praze brzy začne uzavírka části Barrandovského mostu, nejvytíženější komunikace v zemi. Severní část bude uzavřena od 11. března do konce letních prázdnin. Přípravné práce a opravy na objízdných trasách již probíhají. Uzavírka zkomplikuje dopravu na Jižní spojce a Modřanské.


Už za týden začnou silničáři v Praze uzavírat část severního soumostí Barrandovského mostu, který je nejvytíženější komunikací v Česku. Tuto část mostu mají opravit v průběhu letošních letních prázdnin, čímž by měla být celá rekonstrukce mostu ukončena.

Na objízdných trasách silničáři zjistili přibližně 290 závad, které již začínají opravovat. V pátek začnou zaměstnanci TSK připravovat na mostě dopravní značení, například malovat čáry nebo osazovat svodidla. Tyto práce provedou mimo dopravní špičku, aby co nejméně ovlivnily provoz na mostě.

Předpokládá se, že uzavírka mostu způsobí značné komplikace na Jižní spojce a Modřanské, uzavřena bude také nájezdová rampa na most ze Strakonické. Řidiči směřující do Braníku si budou muset vystačit s rampou u Lihovaru. Silničáři připravili také odtahové vozy pro případ nehody a pluh pro odstraňování sněhu, pokud by začalo sněžit.

Barrandovský most byl otevřen v roce 1983 a je součástí městského okruhu. Denně ho překoná na 140 tisíc vozidel. Rekonstrukce celého mostu započala před třemi lety, kdy TSK opravovala spodní část a pilíře. Opravy jižní části mostu ve směru ze Smíchova do Braníku proběhly v letech 2022 a 2023. Opravy měly původně pokračovat i v příštím roce, ale TSK nakonec dokončí veškeré práce ještě letos. V roce 2024 budou provádět pouze sanační práce, které nebudou provoz na mostě omezovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy