Technologie oživují českou historii

Muzeum Story of Prague využívá technologie pro prohlubování zážitku návštěvníků z české historie. QR kódy u výstavních předmětů odhalují edukační texty a fotky. Speciální aplikace umožňuje zobrazit historické scény z minulosti, včetně válečných událostí či povodní.

0

Včera

Česká armáda hledá specialisty na nové letouny F-35

Česká armáda začíná shánět odborníky pro své nové letouny F-35. Pro každý letoun bude potřeba 15-25 specialistů, mimo jiné i z oblasti IT, bezpečnosti a datové analýzy. Univerzita obrany v Brně otevře nový obor pro výcvik pilotů a specialistů. První letouny F-35 by měly dorazit do ČR v roce 2031.

0

Před 2 dny

Praha 1 chce zakázat některé kostými

Praha 1 se dlouhodobě potýká s rušeným nočního klidu, často zahraničními turisty. Zastupitelé schválili 16.4. návrh na zákaz nošení některých kostýmů.

0

Před 4 dny

Dětský den v Královské Zahradě!

25. května si v Královské zahradě mohou návštěvníci užít her, tradičních lidových řemesel a prozkoumat méně známá hradní zákoutí. V Jelením příkopu je k vidění vojáci hradní stráže, indiáni a kolotoče. Za nasbíraná razítka na stanovištích je připravena odměna.

0

Před 6 dny

Praha spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

V rámci Návštěvnické hry lze navštívit pražská místa a středočeská střediska ekologické výchovy, což umožňuje rozšíření svých vědomostí v oblasti ochrany přírody. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie a povzbuzuje k prohlubování zájmu o ekologii.

0

Před týdnem

Praha plánuje rozšířit nabíjecí infrastrukturu pro elektromobily

Město hodlá postavit až 1 500 pomalých nabíjecích stanic a dalších 30 stanic ve veřejných parkovacích domech a plochách. Město také usiluje o získání evropských dotací na další investice do dobíjecí infrastruktury, ve výši až 500 mil. Kč vč. DPH.

0

Před 3 týdny

Praha neupraví regulaci hazardu, nechá rozhodnout Ústavní soud

Pražská radnice neuposlechla výzvu Ministerstva vnitra k úpravě vyhlášky zákazu hazardních her z roku 2021. Ministerstvo žádalo zrušení části týkající se zákazu živé hry v některých částech Prahy do 60 dnů.

0

Před 3 týdny

Nová pohodová stezka podél Vltavy láká rodiny a cyklisty

Projekt výstavby přírodní stezky podél Vltavy v Praze postupuje. Stezka o délce 1,15 km a šířce 2,5 m bude sloužit pro rekreaci a má přiblížit obyvatelům krásy řeky.

0

Před 4 týdny

Nová základní škola pro 800 dětí s hřištěm na střeše

Radnice Prahy 8 jedná s Igloo Architekti o projektu nové základní školy na Rohanském ostrově, poté co neuspěla jednání s původním vítězem AXXI. Nesmí stát více než 970 milionů Kč a bude mít kapacitu 800 žáků.

0

Před 4 týdny

Klimatický plán Prahy zachraňuje krajinu a bojuje proti suchu

Praha vypsala soutěž na pronájem 211 hektarů zemědělských pozemků pod podmínkou ekologického hospodaření a dodržování Klimatického plánu hlavního města. Cílem je péče o krajinu, střídání plodin a podpora udržitelného zemědělství.

0

Před měsícem

Praha se rozvíjí jako kongresová destinace

Praha investuje 15 milionů Kč na podporu kongresového turismu mezi červencem 2022 a červnem 2024, což zvyšuje ekonomický růst a kulturní bohatství města. Kongresoví turisté utrácejí v průměru 2-3x více než běžní turisté.

0

Před měsícem

Vysoké pokuty za ignorování blokového čištění

Nedodržování blokového čištění v jarní a podzimní sezoně může řidiče prodražit. Městské úřady ve Zlíně a Brně zvyšují poplatky za nadzvednutí auta, které je zaparkováno v oblasti připravené na čištění. Pokuty za toto přestoupení jsou nyní nejvyšší v zemi.

0

Před měsícem

Čarodějnický sraz, kolotoče a zábava na Kampě čekají děti

Ve středu se Malostranské náměstí promění v čarodějnický svět. Průvod čarodějnic od Spolku na Kampě za západu slunce. Hlavní událost - upalování zlé čarodějnice. Pro děti kouzelný kolotoč, rytířská cesta a skákací hrad.

0

Před měsícem

Prodloužení provozu sběrných dvorů

Praha prodlužuje otevírací dobu 10 sběrných dvorů provozovaných Pražskými službami. Náměstkyně primátora Jana Komrsková považuje prodloužení za důležité zvýšení komfortu pro obyvatele Prahy.

0

Před měsícem

Nová lávka spojuje Rajskou zahradu

V Praze byla otevřena nová pěší lávka, která propojuje metro B s novou železniční stanicí Rajská zahrada a přilehlými obytnými čtvrtěmi. Tato lávka také slouží jako testovací pro nový navigační systém, který má usnadnit orientaci ve městě.

0

Před měsícem