Objevte pražské podzemí s geologem Štěpánem Rakem

K 50. výročí uvedení nejstaršího úseku linky metra C do provozu se můžete vydat na objevovací cestu po pražských hlubinách se geologem a paleontologem Štěpánem Rakem. Cesta začne na stanici Florenc a pokračuje přes 5 stanic metra. Akce trvá 1,5-2 hodiny, cena nezahrnuje jízdenku MHD.

0

Před týdnem

Lásky čas na Čecháči

Anežka Hessová a Agnes Kutas vystoupí s písněmi o jaru a lásce, Lovesong Orchestra zahraje nadupanou dechovku. Čekají vás tvůrčí dílny, fotobudka, opékání špekáčků, stánky, piknik a občerstvení od Gutovka, Barriqáda vinárna a kavárna, Máminy makronky a TaZmrzlina.

0

Před 3 týdny

Hlavní město obdrželo zpět většinu financí uložených ve Sberbank

Hlavní město získalo 95 % pohledávky ve výši 172,248,441.52 CZK z úpadku Sberbank CZ. Výplatou 163,636,019.44 CZK se Praha může pokrýt investice a nutné výdaje. Zbývající pohledávka 8,612,422.08 CZK je předmětem dalšího soudního řízení.

0

Před 4 týdny

Mladý vzácný druh sovy se vrací do Zoo Praha

V ZOO Praha se narodilo mládě ketupy Pelové, jednoho z největších žijících druhů sov. Přestože bylo mládě vyhozeno z hnízda, chovatelé jej zachránili a pečlivě sledovali jeho vývoj. Po úspěšném odchovu bylo mládě navráceno do voliéry, kde ho návštěvníci mohou obdivovat.

0

Před 4 týdny

Okouzlující starožitný porcelán

Výstava "Poklad z koněpruské půdy" představuje starožitný porcelán z různých období a stylů. Expozice zahrnuje unikátní sbírky z Porzellanfabrik Franz Manka. Vstupné je dobrovolné a výtěžek půjde na záchranu koněpruské vápenice.

0

Před měsícem

Flóra, fauna a tajemství Tichého údolí

Spojení vědy a přírody v Přírodní rezervace Roztocký háj – Tiché údolí přitahuje milovníky přírody na unikátní přírodovědeckou procházku. Akce vede botanička a zoolog, kteří nabízejí jedinečnou příležitost seznámit se s místní flórou a faunou.

0

Před měsícem

Nové osvětlení a kamery kolem Klánovického lesa

Nové osvětlení a kamery mají zvýšit bezpečnost v okolí Klánovického lesa v Praze. Světla budou lépe rozprostřena a QR kódy na lampách umožní určit přesné místo v případě nouze.

0

Před měsícem

Seniorku ošklivě pokousal pes z útulku

Seniorka adoptovala jezevčíka z útulku, navzdory varováním o jeho agresivním chování. Pes strávil sedm let bez péče a lásky, což vedlo k útoku na ženu. Poté byl pes vrácen do útulku a seniorka prodělala léčbu tržných ran.

0

Před měsícem

Mladiství útočníci házeli kameny na jedoucí vlak

Dopravní provoz v Praze zastaven kvůli mladistvým házejícím kameny na vlaky. Incident nepřinesl žádná zranění ani poškození vozidel. Připomíná minulý rok, kdy děti způsobily dvouhodinový chaos.

0

Před měsícem

Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v Izraeli nebude

Izrael se kvůli současnému válečnému stavu musel vzdát pořádání Mistrovství Evropy ve sportovní gymnastice v příštím roce. Evropská gymnastická unie uvedla, že rozhodnutí bylo nezbytné pro zajištění bezpečnosti sportovců z celé Evropy.

0

Před měsícem

Atraktivní kanceláře mimo Prahu lákají do krajských měst

Regionální kancelářské trhy v Brně a Ostravě lákají investory díky nižším nákladům a vysoké kvalitě prostor. Studie společnosti Colliers ukazuje, že poptávka v těchto městech roste, například o 43 % v Brně a 127 % v Ostravě.

0

Před měsícem

Nová expozice Gobi Zoo - Převalské koně, manulové a další

Pražská zoo otevírá novou expozici Gobi, kde se návštěvníci mohou seznámit se čtyřmi divokými koni Převalského v prostředí připomínajícím mongolskou poušť.

0

Před měsícem

Rekordní akciové indexy v USA

Ve středu americké akciové indexy rostly, mj. díky zasedání Fed. Trhy uzavřely na rekordních hodnotách, a to hlavně díky průmyslovým a finančním sektorům. Akcie společnosti Micron vzrostly o 14 %, zatímco Apple ztratil 4 % své hodnoty kvůli monopolním praktikám na trhu s mobilními telefony.

0

Před měsícem

Historické tramvaje a původní autobusy oživují pražské ulice

V Praze znovu vyjedou historické linky tramvají, retro autobus i čtyři přívozy. Od 23. března budou sloužit cestujícím v jižní části metropole každodenně. Nabídnou nevšední zážitky pro návštěvníky i místní při prozkoumávání památek a turistických atrakcí Prahy.

0

Před měsícem

Turistické vlaky a cyklobusy se vracejí

Středočeský kraj uvádí turistické vlaky včetně parních vlaků na vybrané trasy a nabízí dvě linky cyklobusů, přičemž další linka bude k dispozici o prázdninách. Kraj také zřídil nové oddělení pro rozvoj cyklostezek a plánuje další projekty podporující cykloturistiku.

0

Před měsícem