Požár ventilátoru v nemocnici Bulovka

V pražské nemocnici Bulovka shořel ventilátor na ortopedickém oddělení, což si vyžádalo rychlou evakuaci personálu a pacientů. Požár byl uhašen a nikdo nebyl zraněn. Příčina požáru se vyšetřuje.


V pražské nemocnici Bulovka došlo k neobvyklé události, když hořel ventilátor na ortopedickém oddělení, což vyžadovalo rychlou evakuaci personálu a pacientů. Požár ventilátoru byl rychle uhašen hasičským zásahem a nasazením práškového hasicího přístroje. Incident se stal ve druhém patře nemocnice, zatímco hasiči pokračovali v odvětrávání zakouřených prostor.

Hasiči Praha ?? sdíleli informace o zásahu na Twitteru, kde uvedli, že několik jednotek zasahovalo při požáru ventilátoru na ortopedickém oddělení nemocnice Bulovka. Po úspěšném uhašení požáru hasiči pokračovali v odvětrávání zakouřených prostor. Část pacientů byla evakuována do jiného pavilonu.

Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského informaci o požáru obdrželi kolem 13:30, na místě bylo zapotřebí evakuovat asi stovku lidí. Záchranná služba vyslala na místo inspektora, posádku záchranářů a speciální vůz Fénix, který je navržen tak, aby mohl v případě potřeby přepravit až tři pacienty včetně lékařských spotřebičů a veškerého potřebného vybavení.

Jana Poštová, mluvčí pražské záchranářské služby, uvedla, že naštěstí vůz nebylo nutné využít a zásah skončil bez zranění. 'Nikoho jsme neošetřovali a zásah byl ukončen bez zranění,' dodala. Podle vyjádření nemocnice evakuovali hasiči anesteziologicko-resuscitační oddělení, přičemž nikdo z pacientů ani personálu nebyl zraněn.

Bulovka reagovala na situaci na své oficiální platformě X, kde uvedla, že příčina požáru se vyšetřuje. Krátce po 14:30 hasiči oznámili úspěšné odvětrání prostor a personál se mohl vrátit zpět na své pracoviště.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy