Zmatený muž zanechal tašku s pokladem na zastávce MHD

Muž z Prahy 6 ztratil tašku s obsahem v hodnotě téměř 600 tisíc Kč, šperky a dalšími cennostmi. Pražští strážníci našli tašku na zastávce MHD, zjistili majitele a vrátili mu veškerý obsah.


Původně strážníci z Prahy 6 prověřovali volání o postarším muži, který se měl potácet na zastávce MHD Nádraží Podbaba a vypadal zmateně. Cílem bylo poskytnout mu potřebnou pomoc. 'Poznávacím znamením měly být tři velké tašky. Na místo dorazili strážníci, ale muže nenašli. Na další zastávce však objevili velkou sportovní tašku,' uvedla Irena Seifertová, mluvčí pražských strážníků.

Když zavazadlo strážníci otevřeli, k jejich naprostému překvapení zjistili, že je uvnitř velké množství peněz a dalších cenných předmětů. Hlídka státní policie byla povolána, aby případ prověřila, ale nakonec vyloučila, že by šlo o věci z trestné činnosti: 'případ byl ponechán k vyřešení strážníkům,' doplnila mluvčí.

V ztracené tašce byla hotovost v korunách i eurech v hodnotě téměř 600 tisíc, šperky, hodinky, drobná elektronika, léky, svítilna a slovníky. Strážníci se díky kopii občanského průkazu, která se v tašce také nacházela, rychle dopátrali majitele. Ten vysvětlil, že ho kvůli náhlé zdravotní indispozici odvezla záchranka do nemocnice a v zápalu okamžiku ztracenou tašku nechal na zastávce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy