Vyprošťovací speciál vytáhl Škodovku z Vltavy: hasiči zamezili úniku kapalin!

V Praze na Zbraslavi sjelo auto do Vltavy, hasiči s potápěči ho vyprostili. Auto pravděpodobně nezvládlo prudkou zatáčku. Místní hasiči a potápěči úspěšně spolupracovali na vytažení vozu ze řeky a zamezení škod na životním prostředí. Účastník nehody byl předán policii. Příčiny nehody se vyšetřují.


Neobvyklá záchranná akce probíhala včera na Zbraslavi v Praze, kde hasiči a potápěči zasahovali u auta, které sjelo do řeky Vltavy. Incident přitáhl pozornost spousty přihlížejících, kvůli zajištění bezpečnosti hasiči ohraničili místo události sorpčními hady. Na místě byl přítomen vyprošťovací speciál z nedaleké smíchovské stanice, který pomáhal s vytažením vozu značky Škoda z vodní hladiny.

Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martina Kavky auto zřejmě nezvládlo prudké zatáčení a sjelo do Vltavy. „Hasiči kolem vozidla rozmístili sorpční hady, aby zamezili případnému úniku provozních kapalin z vozidla. Za několik desítek minut bylo vozidlo vytaženo, zajištěno ještě na břehu a předáno majiteli a Policii ČR,' uvedl Kavka v tiskové zprávě.

Na místě šlo o svízelnou situaci, která vyžadovala koordinovanou práci mezi hasiči, potápěči a vyprošťovacím týmem. Díky rychlé reakci a spolupráci všech zúčastněných se podařilo vozidlo úspěšně vytáhnout z řeky Vltavy a zajistit, aby nedošlo k žádným dalším škodám na životním prostředí nebo osobách.

Za obrovského zájmu okolních obyvatel a přihlížejících hasiči vrátili auto majiteli, který byl následně vyslechnut příslušníky Policie ČR. Příčiny nehody zatím nebyly zveřejněny a policie je nadále vyšetřuje. Do doby vyřešení situace byl provoz na tomto úseku řeky omezen.

Tento incident je připomínkou toho, jak důležité je mít týmy profesionálů, kteří jsou připraveni rychle a efektivně zasáhnout v případě potřeby. Díky nim bylo možné zamezit potenciálním škodám na životním prostředí i dalším zúčastněným osobám. Zároveň jde o varování pro řidiče, aby byli výrazně opatrnější při jízdě v blízkosti vodních toků, zejména v zatáčkách a na kluzkých površích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy