Traktory a zemědělská technika míří do Prahy: Ministerstvo zemědělství v ohrožení

V pondělí se v Praze očekává dopravní kolaps, neboť zemědělci se svými traktory a technikou zamíří do centra města k budově ministerstva zemědělství, kde protestují a předají své požadavky. Akce začne v 6:00 ráno a skončí kolem 11:00 hodin, s očekávaným zablokováním magistrály na několik kilometrů a dopady na městskou i Středočeskou dopravu.


V pondělí se očekává dopravní kolaps v hlavním městě Praze, protože se zemědělci se svými traktory a zemědělskou technikou vydají na cestu do centra města. Cílem kolon je budova ministerstva zemědělství, kde plánují protestovat a předat své požadavky. To vše bude mít výrazný negativní dopad na dopravní situaci v metropoli.

Kolony traktorů a zemědělské techniky vyrazí na cestu z několika místa republiky - například z Panenského Týnce, Lovosic, z nájezdu na D1 od Benešova, z Cukráku nebo příjezdem z D11. Akce se začne brzy ráno v 6:00, kdy je technika naplánovaná zastavit jesle magistrály v obou směrech. Zemědělci potom plánují odjet zhruba v 11:00 hodin.

Podle organizátorů se akce mohou zúčastnit stovky až tisíce strojů, které mohou způsobit zablokování magistrály na několik kilometrů. Následné dopady na dopravu očekává i I. náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib: „Akce bude mít výrazný negativní vliv na dopravu, a to nejen v místě blokády na magistrále, ale i v širokém okolí a teoreticky i na příjezdech do Prahy. Akce však může negativně ovlivnit i městskou hromadnou dopravu včetně přesahu do Středočeského kraje.“

Veřejná shromáždění mají ústavní základ v Listině práv a svobod, a proto je hlavní město povinno respektovat nedávné soudní verdikty, které potvrdily právo na blokování dopravy jako legitimní způsob protestu. Hlavní město tak nemůže takové shromáždění zakázat, ale musí se přizpůsobit včasnému ohlášení.

Svolavatelem shromáždění je Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy – Asociace svobodných odborů ČR. Pražští obyvatelé a dopravní účastníci by měli v pondělí počítat s vážnými dopravními problémy a omezením městské hromadné dopravy, které budou mít dopad i na příjezdy do Prahy a okolní oblasti Středočeského kraje.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy