Světozor oslaví 20 let nekonvenční filmovou přehlídkou

Kino Světozor oslaví své 20. narozeniny speciální filmovou přehlídkou zaměřenou na dosud neuvedené snímky. Diváci se mohou těšit na indie mockumentary Marcel, thriller Netvora, animovaný Robot a pes či adaptaci povídek Slepá vrba, spící žena.


Kino Světozor, které je známo svým progresivním programem reagujícím na aktuální světový a festivalový film, slaví letos dvacáté narozeniny. Oslavu tohoto výročí zvolilo kino v rámci tradiční filmové přehlídky, která však tentokrát nabídne místo retrospektiv pohled vpřed. Diváci se tak mohou těšit na snímky, které v českých kinech dosud nebyly uvedeny, ačkoli si zahraniční kritici na ně pochvalně zakousli.

26. duben 2024 – 28. duben 2024

Přehlídka začne 26. dubna komediálním indie mockumentary Marcel, ulita s botami od studia A24. Dále diváci uvidí, například, filmovou posedlost Red Rooms, který se stal překvapivým hitem loňského karlovarského festivalu. Světozor vsadil i na Netvora, působivý thriller režiséra Hirokazu Kore-eda promítnutý úspěšně na festivalu v Cannes.

Kromě těchto filmů bude na programu také uklidňující animovaný snímek pro všechny věkové skupiny Robot a pes. Tento film, nominovaný na Oscara a oplývající kinematografickými narážkami na známé filmové hity, se také setkal s velmi pozitivní reakcí na festivalu v Cannes. Fanoušci japonského literárního velikána Haruki Murakamiho se mohou těšit na filmovou adaptaci několika jeho povídek v japonsko-francouzské symbióze Slepá vrba, spící žena.

Nakonec bychom neměli zapomenout na milovníky analogového filmu, pro které Světozor a distribuční společnost Aerofilms vyprosili originální 35mm kopii novinky Sofie Coppoly – Priscilla, která měla svou premiéru v Benátkách.

K oslavě dvacátého výročí si Světozor nadělil i nový vizuální prvek. Ten naleznete ve foyer kina, kde diváci mohou obdivovat instalaci od sochaře a designéra Michala Cimaly.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy