Smíchov se mění

Metamorfóza pražského Smíchova pokračuje díky rozvíjejícím se stavebním projektům. Nové rezidence, kancelářské budovy a obchody zvedají atraktivitu obvodu pro obyvatele.


Metamorfóza Smíchova pokračuje rychlým tempem, a to hlavně díky novým stavebním projektům, které mění městský ráz tohoto populárního pražského obvodu. Místo dřívějšího „ranžíru“ nalezneme dnes vysmýčenou planinu plnou moderních rezidencí, kancelářských budov a nových obchodů. Výstavba zde probíhá téměř nepřetržitě, a už teď máme možnost sledovat, jak nové stavby ožívají a přitahují pozornost občanů i návštěvníků Prahy.

Smíchov, kdysi průmyslová čtvrť, se dnes stává kulturním centrem a ručičkou na váze dostupnosti a moderního bydlení. Díky umístění u břehu Vltavy, snadné dostupnosti do centra města a v poslední době přetváření veřejných prostranství, láká čím dál více lidí. Nebavíme se pouze o zájemcích o nové bydlení, ale i o návštěvnících Smíchova, kteří zde tráví svůj volný čas a vychutnávají si pestré možnosti kulturního vyžití či gastronomických zážitků.

V centru dění stojí monumentalitou Radlická kulturní sportovna, kterému se říká také „hydraulický zázrak“, neboť se jedná o jednu z nejmodernějších a největších sportovních hal v Česku. Tento sportovní kolos přitahuje nejen rekreační sportovce, ale také pořadatele koncertů a kulturních akcí. Jen kousek od sportovny se pak začíná rozrůstat plánovaný projekt Smíchov City, který přinese smíchovské komunitě kvalitní bydlení, zázemí pro firmy a také zóny pro relaxaci a volnočasové aktivity.

Kromě nově vznikajících rezidencí a obchodních center, se na Smíchově proměňuje také infrastruktura a veřejná doprava. Stávající tramvajové spojení bude zefektivněno, což přinese větší kapacitu a rychlejší spojení mezi Smíchovem a ostatními částmi Prahy. V neposlední řadě se hovoří o dokončení tramvajového okruhu, který by měl propojit Smíchov s Podolicemi, Trojou či Holešovicemi.

Stavby jako nové kancelářské centrum, nákupní centra či moderní rezidenční komplexy přinášejí mnoho příležitostí pro Smíchov. Nejen že se zvýší atraktivita tohoto obvodu pro obyvatele Prahy, ale také přiláká turisty a zvýší tak tržby místních podnikatelů. Stávající obyvatelé mohou očekávat lepší veřejnou dopravu, pěkná prostranství pro odpočinek a širokou škálu možností pro trávení volného času. Je zjevné, že proměna Smíchova ještě zdaleka neskončila a mnoho zajímavých změn má teprve přijít.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy