Skautský institut na Staroměstském náměstí se rozšíří

Skautský institut rozšiřuje pronájem prostory v Radničním bloku, kde vytvořil úspěšný koncept Prazˇského kreativního centra s Kreativní Prahou. Roční nájem prostor o 2625 m2 bude nyní zvýšen na 4,5 milionu korun.


Nyní schválený dodatek ke stávající smlouvě tak rozšiřuje pronájem i o plochy, které dosud využívala Kreativní Praha.

„Chceme Skautský institut ve svých prostorách zachovat a postupně rozšiřovat. V centru Prahy nemají být jen čistě komerční provozy zaměřené na turisty. Junák jako organizace má silnou tradici a je pro město dobrým partnerem. Rozšířením Skautského institutu město své prostory nejen finančně zhodnotí, ale dá jim také hlubší společenský přesah“  shrnuje radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.

Skautsky´ institut měl dosud od hlavního města v objektu radničních domů pronajaty prostory o výměře 1555 m2. Ročně za ně Praze platil 1,7 milionu Kč. Dodatek ke smlouvě nově stanovuje výměru pronajatých prostor na 2625 m2 s ročním nájmem necelých 4,5 milionu korun. Zjednodušeně řečeno tak jde o rozšíření předmětu nájmu o dvě třetiny a zvýšení ceny na více než 2,5násobek. Institut v místě provozuje rovněž kavárnu, jejíž výtěžek investuje do chodu svého projektu. Měsíčně institut navštíví cca 15 000 lidí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy