Prokopské údolí: Poznejte fascinující ekosystémy

27. dubna se v Prokopském údolí koná akce City Nature Challenge s cílem ukázat rozmanitost místních živočichů a rostlin. Výzva je součástí globálního projektu a je otevřená veřejnosti.


V Prokopském údolí můžete potkat různé ekosystémy – skály, skalní stepi, dubohabrový les nebo třeba louky, což nabízí prostor pro rozmanité druhy živočichů i rostlin.

V sobotu 27. dubna od 10 do 16 h budou na několika místech Prokopského údolí stanoviště s odborníky na různé druhy živočichů a rostlin, kteří malým i velkým zájemcům ukáží rozmanité druhy hmyzu, pavouků, rostlin nebo ptáků, jež se v této oblasti vyskytují. Děti po cestě mohou hrát přírodovědné bingo, za které pak získají drobnou odměnu. Po 16 h se pak sejdeme na místním veřejném ohništi na opékaní různých dobrot a ke společnému posezení.

Mapu s vyznačenými stanovišti zveřejníme před akcí na našem Facebooku Kartičku na bingo a vytištěnou mapu se stanovišti bude možné vyzvednout na všech stanovištích, odměnu pak děti dostanou na stanovišti u veřejného ohniště. Navštívit všechna stanoviště zabere odhadem 1,5-2 hodiny.

NENÍ POTŘEBA SE REGISTROVAT, doražte kdykoliv v průběhu, stanoviště můžete navštěvovat v pořadí dle vašich preferencí. Akce je zdarma. Vhodné i pro rodiny s dětmi. Jídlo a pití na společné opékání si zajišťuje každý účastník sám.

Tato akce probíhá v rámci celosvětové výzvy City nature challenge, která má za cíl ukázat lidem rozmanitost živočichů, rostlin a hub ve městě, kde žijí. Do výzvy se může zapojit kdokoliv – stačí si do telefonu stáhnout aplikaci iNaturalist a v termínu 26.-29. dubna fotit organismy, které potkáte – ať už na zastávce, v parku nebo na trávníku na sídlišti. Aplikace rozpozná, co je na fotografii a přidá ji do databáze, kterou pak můžou použít vědci ke svému výzkumu. Pokud byste měli s aplikací potíže, či si nevěděli s něčím rady, naši lektoři vám rádi pomůžou.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy