Pražský "démon" je obžalován z řady vloupání do domů v Praze

Hoznedr je obžalován z řady vloupání do domů v Praze a Středočeském kraji mezi březnem 2015 a červencem 2023. Odcizené předměty zahrnují peněženky a hodinky v hodnotě milionu korun. První skutek se měl odehrát na jaře 2015.


Podle informací předložených soudem se Hoznedr během období od března 2015 do července 2023 dopustil řady krádeží ve více desítkách domů v Praze a Středočeském kraji. Pachatel pro vniknutí do objektů běžně využíval vypáčených oken a pokradené peněženky byly jeho typickou kořistí. Z dokumentace soudu je rovněž patrné, že k odcizeným předmětům patřily hodinky v hodnotě milionu korun, ale také například jízdenky na městskou hromadnou dopravu.

První vloupání, kterého se měl Hoznedr dopustit, se odehrálo již na jaře 2015. Jeho způsob provedení je podle obžaloby součástí najevo jako mistrovští. Mezi půlnocí a sedmou hodinou ráno měl dojít k vypáčení dřevěného okna přístavku a tím k vniknutí do rodinného domu. Údajně byly odcizeny peněženky s hotovostí a také perlový náhrdelník z dámské kabelky.

Při jednom ze svých nočních vpádů navštívil údajně Hoznedr také dům, v němž žila rodina někdejšího mluvčího české civilní rozvědky B. Z. Manželka v noci vstala připravit kávu a k jejímu překvapení objevila, že okno do místnosti je utržené jen na jednom pantu. Krátce poté zjistila, že její peněženka byla vykradena. Dle svědectví prohledal Hoznedr všechny šuplíky a krádeže se dopustil i přesto, že v místnosti s ním byl pes. Ve stejném domě byla také probuzena dcera majitelky, která měla divný sen o tom, že u ní v pokoji někdo sedí v křesle. Po svém probuzení pak zjistila, že jí ze stolečku u postele byly odcizeny peníze. Hoznedr pak u soudu vyjádřil svou lítost nad tím, co se stalo a popřel, že by se pohyboval v blízkosti spících lidí nebo seděl na nějakém křesle.

Podle obžaloby došlo k poslední sérii krádeží vloupáním v Kunicích za Prahou, kde bylo během jedné noci navštíveno rovnou pět adres. Na dvou z nich se mu podařilo odcizit peníze. O několik dní později byl Hoznedr zatčen pražskými policisty v jednom z penzionů, kde při domovní prohlídce našli část uloupených věcí.

Na konci května má pokračovat hlavní líčení, kdy bude vyslechnut posledni svědek. Poté by měl senát uzavřít dokazování a rozhodnout o vině a trestu. Hoznedrovi za jeho činy hrozí vězení od dvou do osmi let. Zástupce státního zástupce navrhuje trest pět let odnětí svobody.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024