Praha 13 odpouští místním podnikatelům poplatky z ubytování

Vedení Prahy 13 si uvědomuje složitou situaci podnikatelů, od února tak nebudou muset hradit poplatky z ubytování.


Rada městské části Praha 13 schválila prominutí poplatků z ubytování, a to z důvodu mimořádných událostí. Krizová opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19 zakázala, až na výjimky, prodej ubytovacích služeb. Po dobu vyhlášení nouzového stavu je tedy zásadně omezeno podnikatelským subjektům v ubytovacích službách vykonávat svou podnikatelskou činnost.

„Podnikatelům se snažíme maximálně pomoci a prominutí poplatků je jedním z kroků, kterým můžeme situaci ulehčit. Ode dneška tak podnikatelé, kterých se tento poplatek týká, platit nemusí. Toto rozhodnutí se zatím vztahuje na období od 01.02.2021 do 31.03.2021, a to v plné výši stanovené sazby. Pokud nepříznivá situace bude trvat i na konci března, je samozřejmě možné toto rozhodnutí prodloužit“, řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka a dodal: „Tento poplatek se týká desítek penzionů, ubytoven a také například kempu. Je důležité zdůraznit, že jde o podnikatelské subjekty, jejichž hlavním zdrojem příjmů je právě ubytování. Provozovatel tak nemusí poplatky od hostů vybírat a odvádět, jak je to běžné.“

Městská část Praha 13 tak postupuje v souladu s § 14 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích a také s rozhodnutím Magistrátu hlavního města Prahy, který spravuje poplatky z ubytování v hotelech a dalších zařízení na území hlavního města podle příslušných předpisů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.02.2021 09:26




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy