Jak zařídit příjemný nocleh pro hosty v menším bytě?

Ubytování hostů přes noc je už samo o sobě docela náročné. Opravdová výzva ale nastává hlavně v případě, že máte malý byt. Máme pro vás několik šikovných tipů, které vám pomohou.


Malý byt a hosté? Bez problémů

Rádi byste, aby pokoj, kde vaši hosté stráví noc, na ně po otevření dveří udělal perfektní první dojem? Nemějte obavy. Existuje několik rad, jak docílit wow efektu, a to i v malém bytě, kde není místa nazbyt. Pokoj pro hosty se dá udělat i z menší místnosti, stačí ji jen šikovně a chytře zařídit. O slovo se hlásí minimalismus.

První dojem: 100% čistota

Asi vás to nepřekvapí, ale upravené a čisté místo na spaní je polovina úspěchu. Není nic horšího než si lehnout do špinavé postele, vedle které se ještě válí talíř s drobky. Prokažte svým hostům trochu úcty a před jejich příchodem se obujte do úklidu. Utřete prach, vysajte, vytřete. Nezapomeňte ani na koupelnu. 

Spaní: Využijte futon nebo rozkládací pohovku

Jelikož místnost normálně využíváte například jako pracovnu, nemá smysl do ní dávat klasickou postel, která zabere příliš mnoho místa. Jak to vyřešit? Buď můžete sáhnout po futonu, což není nic jiného než matrace, kterou složíte a postavíte do rohu místnosti a v případě potřeby ji rozložíte na zem, nebo využijte rozkládací pohovku, která vám přijde vhod i za běžného provozu k pohodlnému sezení

Koupelna: Připravte se na hosty

Někdy se stane, že někdo z vašich hostů zapomene kartáček, hřeben, odličovač nebo cokoli dalšího. Měli byste na to myslet a pro tyto případy si připravit krabičku první záchrany. Tam by měly být základní toaletní potřeby, jako sprchový gel, zubní pasta, kartáček, hřeben, ale i menstruační vložky nebo tampóny pro dámy. Neuškodí ani zubní nit nebo krém na pleť a samozřejmostí je ručník. 

Spaní v rámci obývacího pokoje? Mějte po ruce paraván

Pokud je váš byt opravdu malý jako klícka a není jiná možnost než hosty uložit na pohovku v obývacím pokoji, myslete na jejich soukromí. Mějte po ruce připravenou skládací zástěnu, kterou oddělíte jejich spací místo od zbytku obývacího pokoje, a dopřejete jim soukromí například při převlékání

Zdroj: Freepik.com

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 14.11.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy