Potápějící se loď zastavena hasiči a potápěči, zamezen únik ropných látek

V holešovickém přístavu se potopila loď, hasiči a potápěči dorazili na místo, aby zamezili úniku ropných látek. Situaci řešili spolu s Odborem životního prostředí a Plavební správou. Loď byla úspěšně vytáhnuta jeřábem, záchranná operace proběhla bez problémů.


Uzávěra roku 2021 přinesla nečekanou událost v holešovickém přístavu. Jedna z lodí, která zde kotvila, se znenadání potopila a do přístavu dorazily jednotky hasičů a potápěčů z holešovické, centrální a strašnické stanice. Zátah operace při záchranně utonulé lodi byla pozoruhodná a přinesla spolupráci mezi různými týmy specializovaných profesionálů.

Operace začala odpoledne po nahlášení incidentu, kdy loď byla spatřena potopená ve vodách přístavu. Hasiči a potápěči spěchali na místo, aby zajistili loď a zamezili úniku ropných látek z palivových nádrží na palubě. Nasadili sorpční hady, které zabránily šíření znečišťující látky na vodní hladině Vltavy.

Velitel operace povolal na místo představitele Odboru životního prostředí a Plavební správy, aby zhodnotily situaci a společně udělaly rozhodnutí o nejlepším postupu pro záchranu lodi. Toho se nakonec ujal jeřáb, který byl mobilizován pro tuto náročnou a zároveň nesmírně důležitou úlohu.

Díky efektivním a koordinovaným činnostem hasičů, potápěčů a pracovníků Odboru životního prostředí a Plavební správy, se podařilo yetáhnout potopenou loď za pomoci jeřábu. Celý záchranný proces proběhl bezpečně a efektivně, což ukazuje, jak kvalifikovaní a schopní jsou naši profesionálové v krizových situacích.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy