Největšími plátci daně z příjmů za rok 2022 jsou Kooperativa, Česká spořitelna a ČEZ

Ministerstvo financí a Generální finanční ředitelství v prostorách Břevnovského kláštera uspořádaly tradiční vyhlášení ocenění TOP20 plátců daně z příjmů právnických osob.


Nejvýznamnějším plátcem daně 21. ročníku se stala Kooperativa pojišťovna. Zástupci oceněných společností převzali za účasti generální ředitelky Finanční správy Simony Hornochové z rukou náměstka ministra financí Marka Mory skleněnou plaketu. 

Druhou příčku obsadila stejně jako minulý rok Česká spořitelna a na třetím místě se umístil ČEZ. Žebříček oceněných společností byl sestaven podle výše plateb provedených na účet daně z příjmů právnických osob do veřejných rozpočtů v průběhu roku 2022.

„Tento večer vnímám jako poděkování oceněným společnostem za to, že plněním svých daňových povinností významně přispívají ke stále se zvyšujícímu výběru daně z příjmů právnických osob. Jen v minulém roce zaplatilo do veřejných rozpočtů 20 nejvýznamnějších plátců na této dani dohromady více než 34 miliard korun, což ukazuje i jejich skvělé obchodní výsledky,“ řekla generální ředitelka Finanční správy Simona Hornochová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy