Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu na Staroměstské radnici

Dne 12. března proběhl ceremoniál ocenění absolventů programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu na Staroměstské radnici v Praze. Mladí lidé ve věku 14-24 let získali medaile za úspěchy v dobrovolnictví, sportu a dovednostech.


V úterý 12. března se na Staroměstské radnici v Praze uskutečnil slavnostní ceremoniál, během kterého byli oceněni absolventi programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Mladí lidé ve věku 14 až 24 let za své úspěchy v dobrovolnictví, sportu a zdokonalování dovedností obdrželi bronzové, stříbrné a zlaté medaile. Tato událost se setkala s pozitivním ohlasem i ze strany představitelů hlavního města Prahy.

'Vidět tak velký počet mladých lidí, kteří se úspěšně zapojili do programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu, je inspirující. Je to důkaz toho, jak naše mladá generace přemýšlí o svých aktivitách a dobrovolnictví. Jsem hrdý na to, že Praha podporuje tento program a jeho účastníky. Gratuluji všem absolventům a těším se na další rok plný úspěchů a nových příležitostí pro naše studenty,' říká radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volnočasových aktivit Antonín Klecanda, který převzal nad akcí záštitu.

Primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda uvedl: 'Vzdělání je tou nejlepší investicí do života a hlavní město bude tyto snahy vždy podporovat. Blahopřeji všem oceněným a věřím, že jejich píle bude inspirací i mladším následovníkům.'

Program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu působí v České republice již od roku 1995 a v roce 2023 se do něho nově zapojilo 5 300 studentů, přičemž v Praze se v současnosti jedná o téměř 1 000 studentů v 59 centrech. Každý účastník si volí dovednost, sportovní aktivitu a dobrovolnickou pomoc podle svého zájmu a těm se pak věnuje po dobu, která je spojena s absolvováním bronzové, stříbrné a zlaté úrovně. Po splnění programu následuje ještě tzv. týmová expedice.

Letošní ceremoniál představoval nejvyšší počet oceněných mladých lidí v historii českého pobočky programu The Duke of Edinburgh’s International Award. 'Mám radost, že se k nám každoročně připojuje více studentů, pedagogů i škol než v roce předešlém. Upřímně nás těší i podpora Magistrátu hl. m. Prahy pro zapojené organizace,' doplňuje Tomáš Vokáč, ředitel české pobočky The Duke of Edinburgh’s International Edward.

Program Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu byl založen v roce 1956 princem Philipem, vévodou z Edinburghu, jako podpora seberozvoje chlapců a dívek bez ohledu na jejich zázemí, fyzické schopnosti nebo dovednosti. V roce 1988 vznikla mezinárodní asociace, která podporuje fungování programu mimo Velkou Británii.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy