Dobrovolníci sesbírali v rámci akce Společně ukliďme Prahu 10 přes 2,2 tuny odpadu, děkujeme!

V sobotu 27. března proběhla již tradiční akce Společně ukliďme Prahu 10.


I přes omezený režim pohybu osob se nakonec zúčastnilo několik desítek dobrovolníků z Desítky, kteří celkem sesbírali přes 2,2 tuny odpadu na více než 20 místech.

Největší účast byla již tradičně v Malešickém lese a jeho okolí. Uklízelo se ale také v lese na Bohdalci, na několika místech u Botiče v Záběhlicích a ve Vršovicích, v Trojmezí, poblíž lesa při ulici Rabakovská nebo také u drážní promenády ve Strašnicích. Někteří jednotlivci se vydali posbírat odpadky v okolí Vršovického či Záběhlického zámečku, v Sedmidomcích nebo při Pražské ulici. Evidujeme celkem přes 20 různých úklidových lokací.

Letos nebyly k jednotlivým stanovištím přistavované kontejnery, lidé nalezený odpad shromažďovali do pytlů, následně svezených. Na několika místech vznikly i improvizované „pytlomaty“, kde bylo možné si pytle na odpad vyzvednout. Pytle a pracovní rukavice poskytla i radnice městské části.

Co se týká samotného odpadu, odstraněné byly kromě drobného nepořádku i větší odpady, např. bojler, kočárek, koberec nebo bohužel tradiční pneumatiky. Celkem bylo dobrovolníky shromážděno přes 2,2 tuny odpadu.

Všem zapojeným dobrovolníkům za jejich aktivitu děkujeme. Za podporu děkujeme i svozové společnosti AVE Pražské komunální služby, která zajistila bezplatný odvoz větší části odpadu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy