Policie odhalila 270 případů podvodných vstupenek na MS

Během prvních tří dnů hokejového šampionátu v Praze a Ostravě bylo nahlášeno téměř 270 případů podvodných vstupenek, přičemž ekonomický dopad v Praze by mohl přesáhnout půl milionu korun. Spěchají se vyšetřovat slučky s falzifikáty.


Ve třech dnech počátku hokejového šampionátu v Praze a Ostravě bylo ohlášeno téměř 270 případů podvodných vstupenek. 'Od začátku hokejového šampionátu jsme zaznamenali přibližně 250 případů falešných vstupenek,' potvrdila policejní mluvčí Eva Kropáčová pro ČT.

V pražském regionu se předpokládá, že celkový ekonomický dopad této situace přesáhne půl milionu korun. 'Za první tři dny nám přišli poškození oznámit bezmála 250 falešných nebo opakovaně prodaných lístků,' uvedla Kropáčová pro ČT. V Ostravě, kde český tým nehraje v základní skupině, byl počet případů podstatně menší. Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel informoval, že k pondělnímu ránu bylo oznámeno přesně 23 případů.

Podle Kužela jakákoliv vstupenka, kterou se diváci nedostanou na stadiony, je považována za falešnou. Některé z nich byly duplicitní, což znamená, že je možné projít turniketem pouze jednou, zatímco ostatní se již nedostanou. Jiné byly úplná falza. 'Na všech vstupenkách je QR kód a na těchto byl kód z reklamy z letáku,' vysvětlil Kužel.

Aby mohli být podvedení fanoušci podpořeni při nahlášení falešných vstupenek, byl před arénou v Praze umístěn speciální policejní vůz. Podobná mobilní jednotka je také v Ostravě, kde odborníci na internetovou kriminalitu sbírají informace od zklamaných fanoušků o lidech, od kterých vstupenky koupili.

Podle zástupce moravskoslezské policie Pavly Jirouškové byla v souvislosti s tímto incidentem v Ostravě již identifikována jedna osoba. 'Tento jedinec poskytl vysvětlení,' dodala Jiroušková.

Policejní složky nadále apelují na veřejnost, aby vstupenky kupovali pouze na oficiálních místech. Kromě řešení problému s neplatnými vstupenkami řeší stovky policistů na místě také problémy s dopravou a případné případy výtržnictví.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024