Radegast věnuje 1 milion korun na zbudování osmi tůní po celé České republice

Radegast se dlouhodobě věnuje snižování spotřeby vody v pivovaru a současně podporuje řadu projektů přispívajících k zadržování vody v přírodě.


Letos spojil síly s Lesy ČR a částkou 1 milion korun podpoří výstavbu nebo obnovu tůní, které pomáhají zadržovat vodu v krajině. Do výběru projektů zapojil pivovar i veřejnost, která vybrala osm míst napříč Českem.

Radegast se problematikou ochrany vodních zdrojů zabývá dlouhodobě. Letos se spojil s Lesy ČR a společně vybrali místa po celé republice vhodná pro stavbu či obnovu tůní, které jsou jedním z vhodných opatření, jak zadržet více vody v krajině.

„Pro Radegast je šetrné zacházení s vodou zásadní téma. A to nejen uvnitř pivovaru. Uvědomujeme si, že mnoho oblastí naší země trápí nedostatečné zadržování vody v půdě. Zaprší a voda rychle steče do potoků, říček a řek, které je odvedou pryč, a v krajině pak chybí. Tůně jsou tak jedna z možností, jak zajistit, aby voda zůstala v přírodě,“ vysvětluje r.

Radegast podpoří výstavbu osmi projektů, které se nacházejí po celé České republice. Konkrétně se jedná o tůně ve Zlínském, Středočeském, Plzeňském, Moravskoslezském, Jihočeském, Olomouckém a Ústeckém kraji. Ve Zlínském kraji budou podpořeny dva projekty. Celkově na obnovu tůní věnuje pivovar částku 1 milion korun.

Vyrazte za odpočinkem do pivních lázní!

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 27.09.2023 16:24




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy