Na Špejcharu vzniká nové dopravní hřiště

Praha 7 ve spolupráci s Prahou 6 připravuje nové dopravní hřiště pro školy i veřejnost.


Vzniká na západním okraji Letenské pláně u tramvajové smyčky Špejchar. První etapa projektu je hotová a hřiště je již nyní přístupné veřejnosti.

„Chceme na pomezí Prahy 7 a Prahy 6 vybudovat dostatečně kapacitní dopravní hřiště, které by naplňovalo současné potřeby pro zajištění dopravní výchovy školáků a zároveň sloužilo široké veřejnosti k trávení volného času a prohlubování znalostí pravidel silničního provozu u dětí,“ uvedl radní Prahy 7 Jiří Knitl.  
„V dnešní hektické době považuji dopravní výchovu u dětí za velmi důležitou. Je naprosto přirozené, když si děti již v raném věku vštěpují základy bezpečného a správného chování na silnici,“ říká místostarostka Prahy 6 Mariana Čapková.

V první etapě bylo na místě realizováno vodorovné dopravní značení a umístěny byly dopravní značky. Tyto úpravy probíhaly v září tohoto roku. V současné době jsou práce dokončeny a nové dopravní hřiště se v prozatímní podobě otevřelo veřejnosti. V listopadu pak bude v prostoru hřiště instalován mobiliář, jako jsou lavičky, piknikové stoly, cyklostojany či odpadkové koše.

Zároveň probíhá příprava projektové dokumentace rozsáhlejších úprav celého prostoru, po jejichž realizaci bude hřiště moci sloužit k hodinám dopravní výchovy pro školáky z Prahy 7 i Prahy 6.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy