Zadržení žháře

Policisté zadrželi pětašedesátiletého muže, který založil během jedné noci několik požárů v Praze 6 a způsobil škodu za více než čtyři sta tisíc korun.




Na začátku září došlo v Řepích, během jedné noci, k několika požárům kontejnerů, kdy v jednom případě plameny přeskočily na zaparkovaný vůz. První požár byl oznámen v ulici Nevanova, krátce před tři čtvrtě na jednu v noci. Další hned po osmi minutách v ulici Mrkvičkova, kde hořelo hned na několika místech najednou. Od první chvíle tak bylo jasné, že taková série požárů v jednu chvíli není jen nešťastnou náhodou, ale že je zapaluje někdo úmyslně. V prvních dvou případech byly požáry uhašeny ještě ve chvíli, kdy nedošlo k zahoření okolí, ale v posledním případě bohužel plameny přeskočily na vedlejší zaparkovaný vůz a škoda se tak vyšplhala na více než čtyři sta tisíc korun.

Policisté z oddělení hlídkové služby Prahy I na místě pátrali po možném podezřelém, ale nikoho na ulici nenalezli. Po chvíli se s hlídkou spojil policejní operátor obsluhující kamerový systém, který dohledal možného podezřelého a hlídku přesně navedl až do míst, kde se ztratil z dohledu. Policisté tedy začali prohledávat celou ubytovnu a po několika minutách nalezli v jednom z pokojů muže, který přesně odpovídal popisu podezřelého. Dechová zkouška u muže ukázala přes dvě promile alkoholu v dechu a ten se jim k činu okamžitě doznal. Z ubytovny tak putoval rovnou na místní oddělení Řepy, kvůli provedení dalších procesních úkonů.

Pětašedesátiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a výtržnictví, za což může v případě odsouzení strávit až tři roky za mřížemi.

por. Richard Hrdina - 20. září 2024 Související dokumenty Zadržení žháře.mp4
Velikost souboru:90,2 MB / formát MP4



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy