V parcích Prahy 2 přibude 65 nových stromů

Rada městské části Praha 2 na svém pondělním jednání rozhodla o zajištění náhradní výsadby 65 stromů v parcích na území městské části Praha 2. Nové stromy se objeví do konce května hned v osmi lokalitách.


„Praha 2 je centrální městskou částí, která je nadměrně zatížena dopravou. Přesto podílem zeleně na svém území výrazně převyšuje celopražský průměr.  A aby tomu tak bylo i nadále, radnice každoročně investuje do údržby zeleně a parků minimálně 20 milionů korun. Chceme, aby se u nás občanům dobře žilo, aby měli lepší a zdravější prostředí. Proto je taká obnova a výsadba stromů pro nás na Dvojce naprostou prioritou,“ řekla starostka Alexandra Udženija.
„Pravidelná každoroční obnova zeleně je nezbytná. Nově vysazené dřeviny nahradí ty, které byly odstraněny z důvodu poškození nebo onemocnění. K výsadbě do parků jsou vybírány takové druhy dřevin, které jsou přizpůsobivé a schopné přežívat i v podmínkách městského tepelného ostrova. Stromy hrají ve městě čím dál větší roli, proto o účelnosti vynaložených prostředků nemám nejmenší pochyby,“ dodal místostarosta Václav Vondrášek, který má oblast životního prostředí ve své gesci.

Na nové stromy se mohou těšit návštěvníci parků a odpočinkových zón: Karlovské předmostí, Folimanka, Havlíčkovy sady, Riegrovy sady, sady Svatopluka Čecha, sady Bratří Čapků, Perucká stráň nebo parku nad Bělehradskou ulicí.

Mezi novou výsadbou se objeví například javory, lípy, višně, habry, ale také jasany nebo jehličnaté modříny, borovice a jedle. Společnost Gartensta Plus rovněž zajistí následnou péči o všechny nově vysazené dřeviny po dobu pěti let. Městská část v této souvislosti počítá s náklady ve výši cca 917 tisíc korun.

Ilustrační foto z Riegrových sadů

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.02.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy