Tip na víkend: Radegast den naservíruje štědrý program pro všechny zdarma

Tradiční slavnosti piva Radegast den se uskuteční v sobotu 26. srpna 2023 od 10.30 hodin v Nošovicích.


Bohatý program nabídne sedm hudebních lahůdek, školu čepování, prohlídky pivovaru, Radegast vodní zónu a pestrý doprovodný program jako dřevorubeckou show nebo autogramiádu hokejistů Třince. Vstup je pro všechny zdarma.

Kořeny piva Radegast a nošovického pivovaru jsou s místním krajem hluboce propojeny. Název Radegast, odkazující k bohu pohostinství, hojnosti a úrody, si dokonce vybrali sami obyvatelé severomoravského regionu.

„Rád bych všechny fanoušky správně hořkého piva Radegast pozval k nám do pivovaru, abychom si užili společný čas tam, kde se správně hořké pivo vaří již více než 50 let,“ říká Ivo Kaňák, ředitel Pivovaru Radegast.

Jedna z nejlepších „tribute“ kapel na světě Queenie zahraje v Nošovicích ty největší hity od světově proslulé rockové kapely. Koncert plný známých písniček nabídne vystoupení kapely O5 a Radeček. Poctivý rockový nářez zajistí turnovská kapela De Bill Heads. Pořádnou dávku energie doručí také legendární slovenská punková skupina Iné Kafe. Moderování pivního a hudebního festivalu Radegast den 2023 bude mít na starosti herec Vladimír Polák.

Festivalové pivní menu tvoří prémiový ležák s charakteristickou hořkostí a plnou chutí Radegast Ryze Hořká 12, nekompromisní hořké osvěžení Radegast Rázná 10 nebo výčepní pivo s osvěžující chutí a mimořádnou hořkostí Radegast Ratar a také různé varianty nealkoholického piva Birell. Jak se správně čepuje pivo Radegast, ukáže škola čepování, kterou si účastníci pivních slavností mohou vyzkoušet na vlastní kůži. Ti nejlepší výčepní z hospod a restaurací, kde se čepuje Radegast, si to mezi sebou rozdají v hořkém souboji.

Radegast vodní zóna upozorní na špičkové výsledky nošovického pivovaru v snižování spotřeby vody na výrobu jednoho litru piva.

„V Pivovaru Radegast se snažíme jít v šetrném zacházení s vodními zdroji příkladem a naposledy se nám podařilo snížit spotřebu vody jen na 1,15 litru na jedno vyrobené půllitrové pivo, což nás řadí k těm nejlepším na světě,“ uvádí Petr Klíma, senior brand manager značky Radegast.

Hospodská zóna nabídne stolní fotbálky nebo air hockey. Soutěživí návštěvníci si vyzkouší hod táckem nebo přítahy na hrazdě. Rozmanitý program doplní autogramiáda hokejistů mistrovského Třince a dřevorubecká show. Prozkoumat pivovarské varny, plechovkovou linku, moderní centrální sklad nebo nahlédnout do sklepa na Ležácký tank Karla Lopraise půjde na prohlídkách pivovarem.

Zaparkovat auto bude možné na nedalekém parkovišti Hyundai. To bude s areálem Radegast dne propojeno kyvadlovou dopravou. Z Frýdku-Místku do Nošovic pak budou jezdit každých 15 minut autobusy. Aktuální informace jsou k dispozici na webu  https://www.radegast.cz/radegastden/ nebo na facebookové události. Vstup na Radegast den je zdarma.

Umíte si představit lepší relax, než v pivních lázních?

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy