Pronásledování vozidla

Policistům ujížděl řidič, který měl zákaz řízení a ve vozidle drogy.




Policisté z pohotovostní motorizované jednotky chtěli ve středu dopoledne zkontrolovat v Letňanské ulici v Praze 9 osobní auto značky Audi. Řidič na jejich výzvy k zastavení ale nereagoval, začal ujíždět ulicemi Prahy místy až stošedesátikilometrovou rychlostí, naboural dvě vozidla, jeden dům, jezdil po chodníku a naboural do zdi. Pronásledování skončilo v jedné slepé uličce ve Vysočanech, kde z vozidla vystoupil a byl policisty zadržen za použití donucovacích prostředků. Ještě před vystoupením z vozidla si toto nezajistil, auto se rozjelo a nabouralo do zdi a dalšího vozidla.

Policisté následně zjistili, že šestačtyřicetiletý muž nemá za volantem co dělat až do roku 2032. Do té doby má totiž soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel. Na výzvu se odmítl podrobit testu na drogy i lékařskému vyšetření a policisté u něj také našli více než 130 gramů metamfetaminu.

Muž je nyní podezřelý z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

mjr. Jan Daněk – 24. 10. 2024 Související dokumenty PMJ_zákrok.mp4
Velikost souboru:92,9 MB / formát MP4


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy