Problém v Jindřišské ulici: Úřad a pošta sdílejí nedostatečnou budovu

Praha čelí komplikacím při plánování nákupu objektu České pošty v Jindřišské ulici. Problémy jsou nedostatečná podlahová plocha pro úřad, nevyhovující dispozice prostor a požadavky na zabezpečení objektu. Město proto nemůže v jednání o nabytí budovy pokračovat.


V současnosti se Praha potýká s komplikacemi při plánování nákupu objektu České pošty ve své vlasti v Jindřišské ulici. Hlavním problémem je nedostatečná podlahová plocha pro potřeby úřadu, který se zde plánuje umístit. Jakmile se z celkové plochy odečte část určená pro pobočku České pošty, zbývající část prostor nevyhovuje ani jako kanceláře, obslužné prostory, sklady ani jako manipulační místa.

Dalším vážným důvodem je nevyhovující dispozice prostor. Po podrobném prostudování dostupných dokumentů z výběrového řízení vyšlo najevo, že současné řešení neodpovídá struktuře úřadu ani splnění zákonných požadavků na jednání s klienty, například neveřejnost jednání. Navíc rozsah nutných stavebních úprav pro splnění požadavků moderního úřadu 21. století by značně překročil původní předpoklady a navýšení výdajů na nezbytné stavební práce by tak zvýšilo celkové náklady transakce pro hlavní město.

Směrem k neblahým událostem z konce loňského roku, významný problém spočívá v požadavcích na zabezpečení objektu. Současné umístění pobočky České pošty a úřadu ve stejné budově představuje složitou situaci, která vyžaduje splnění nezbytných bezpečnostních opatření a zabránění prolínání provozů mezi úřadem a poštní pobočkou.

Město Praha si pak velice váží dosavadní spolupráce s Českou poštou, jejíž přístup vedl k úspěšnému nabytí nemovitostí v lokalitě Na Strži do vlastnictví Prahy v loňském roce. Avšak s ohledem na výše uvedené problémy musí hlavní město s litostí oznámit, že nemůže v jednání o nabytí budovy v Jindřišské ulici do svého vlastnictví dále pokračovat.

Praha se za současných podmínek nemůže dále ucházet o objekt České pošty v Jindřišské ulici, což znamená nejen zklamání pro město, ale také případnou komplikaci pro budoucí plány a rozvoj úřadu. I přes tento nešťastný výsledek věříme, že spolupráce mezi Prahou a Českou poštou bude i nadále úspěšná a že se oběma stranám podaří najít lepší řešení pro potřeby úřadu a občanů hlavního města.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.02.2024 11:17



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy