Po stopách pavoučka Edy

Jedná se o novou rodinnou virtuální hru Moravského zemského muzea.


Cílem této hry je dozvědět se o Moravském zemském muzeu něco zajímavého. 

Hráči musí obejít postupně šest vybraných objektů MZM, kterými jsou Biskupský dvůr a Mendelianum na ulici Muzejní, Dietrichsteinský palác na Zelném trhu, Palác šlechtičen na ulici Kobližné, Pavilon Anthropos v Pisárkách a Památník Leoše Janáčka ve Smetanově ulici U těchto objektů je třeba splnit daný úkol či odpovědět na otázku, a získat tak hvězdičku. 

„Na hru je možné se napojit až v těsné blízkosti objektů, procházka Brnem je tedy nutná, ošidit to z obýváku nelze,“ usmívá se Marta Mannová, spoluautorka hry a pracovnice Dětského muzea MZM. Po získání všech šesti hvězdiček je mise splněna. Objeví se formulář, po jehož vyplnění se na displeji ukáže výherní kód, díky kterému je možné získat rodinnou vstupenku na kteroukoliv výstavu v MZM. „Například na novou rodinnou výstavu Óóó Indiáni v Pavilonu Anthropos,“ dodává Mannová.

Hra se spouští na mobilním zařízení (dotykovém telefonu) po kliknutí na odkaz: https://eda.mzm.cz/

Ke hře je potřeba mít k dispozici datové připojení (hra spotřebuje cca 60MB), mít povolenou GPS lokalizaci a zapnutý zvuk. A samozřejmě – nabitý telefon! 

Ještě je pořád hodně lidí, kteří si myslí, že v muzeu jsou jen staré nepotřebné věci plné prachu a pavouků. A zatím je tu chytrý a vzdělaný pavouček Eda, který se nemůže dočkat, až dětem poodhalí muzejní tajemství….

Tak vzhůru za Pavoučkem Edou!

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy