Pestré a moderní: DPP mění uniformy po 30 letech

Po třiceti letech mění Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) uniformy svých zaměstnanců. Nové, barevnější a modernější uniformy testuje 50 zaměstnanců. Testování potrvá rok a zahrnuje různé roční období, aby se zajistila funkčnost a pohodlí.


Praha - Po třiceti letech dochází k významné změně v šatnících zaměstnanců Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP). Nové uniformy, momentálně testované 50 zaměstnanci, budou barevnější a modernější než jejich předchůdci z roku 1995. Tento krok má zajistit nejen pohodlí, ale i funkčnost v různých ročních obdobích. Testování, které potrvá rok, skončí přípravou finálního střihu. Autorkou těchto nových stejnokrojů je Lenka Bernardes da Silva z firmy Bernardes Fashion, jak uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Generální ředitel DPP Petr Witowski zdůraznil důležitost důkladného testování. „Potřebujeme je všechny velmi důkladně otestovat během všech ročních období, a znát praktickou zpětnou vazbu od kolegyň a kolegů z běžného provozu, abychom finálně vybrali materiály, ze kterých se nakonec budou uniformy šít, ale abychom se také ujistili, že navržené střihy jsou praktické a funkční,“ uvedl Witowski. Testování se tak zúčastní nejen řidiči, ale i dispečeři, revizoři a ochranka.

Nové uniformy jsou navrženy ve 22 verzích pro ženy a 20 pro muže, včetně různých barevných variant. Na rozdíl od jednobarevných variant z roku 1995, které byly v bílé, tmavě a světle modré, jsou moderní uniformy živější. Dominantní barva tmavě modrá zůstává, ale připojily se nové prvky jako smetanová tzv. ivory, béžová a červená. Bílá barva je nyní omezena pouze na košile s nárameníky určené dispečerům.

DPP, jako největší městská firma v Praze, zaměstnává přibližně 11 tisíc lidí. Mnozí z nich mají na nové uniformy své názory. Jeden z uživatelů sociálních sítí uvedl, že ho mrzí, že už v létě nebude moci nosit bílou košili, protože ta pomáhala skrýt pocení v neklimatizovaných vozech. Další uživatel by ocenil uniformy z bavlny místo syntetických materiálů. „Mám ji na testování. Není se nač těšit,“ zněla odpověď na jednu z připomínek.

Někteří diskutující na Facebooku DPP by rádi viděli uniformy vybavené kapsami, jiní pochybují, zda se nový oděv hodí pro řízení tramvaje. Řidiči autobusů se zase ptají, zda budou součástí stejnokroje i kraťasy. „Škoda toho telecího znaku na zádech bundy. To asi nutný úplně nebylo,“ reagoval další uživatel na velké logo DPP na zádech nových bund.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy