Nový navigační systém usnadňuje orientaci v nemocnici

V květnu byl v nemocnici spuštěn nový navigační systém po úspěšném pilotním testování. Tento projekt, schválený s nadšením, zjednodušuje orientaci v rozlehlé nemocnici. Systém používá dotykové obrazovky a mobilní zařízení, které poskytují navigaci k různým pracovištím.


V květnu byl po úspěšném pilotním testování v nemocnici spuštěn nový navigační systém. Tento projekt byl přijat s nadšením, zejména zástupci nemocnice. Ředitel nemocnice Zdeněk Beneš potvrzuje, že orientace v nemocnici pavilonového typu může být občas složitá.

„Naše nemocnice se skládá z několika pavilonů, což samo o sobě představuje výzvu pro orientaci. Rozhodli jsme se proto pro implementaci českého navigačního systému, který pomůže návštěvníkům najít správnou cestu jak ve dne, tak v noci,“ uvedl ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Navigační systém v nemocnici disponuje intuitivním ovládáním na dotykových obrazovkách. Uživatelé si mohou vybrat konkrétní pracoviště a způsob dopravy k němu – pěšky, pro osoby s omezením pohybu nebo auty.

Infokiosky jsou umístěny na klíčových místech, například v porodnici, kde nabízí detailní orientaci uvnitř budovy. Pro uživatele, kteří mají mobilní telefon s připojením k wifi, je připravena možnost naskenovat QR kód a pokračovat v navigaci na mobilním zařízení.

Mobilní zařízení je užitečným pomocníkem i v dalším způsobu orientace v areálu. Na webové stránce https://ftn.iqnavigace.cz si může pacient nebo jeho návštěva zvolit cíl cesty, který se zobrazí přímo v prohlížeči na mobilu.

Systém nemocnici umožňuje spravovat a aktualizovat trasy a mapy online podle potřeb. Funguje zde také zpětná vazba od návštěvníků a zaměstnanců, což umožňuje aktualizaci informací o pracovištích, případně vylepšení znázorněných map a cest.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy