Na městském pozemku v Košířích vznikne hřiště. V Rytířské bude prodejna řemeslných a designových výrobků od českých firem

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila výpůjčku pozemku v Košířích na dobu určitou developerovi, který na něm vybuduje venkovní hřiště a sportoviště v rámci realizace druhé etapy projektu Top rezidence Pomezí. V jiném materiálu radní schválili pronájem nebytového prostoru v Rytířské ulici na základě výběrového řízení, kde nově bude prodejna řemeslných a designových výrobků od českých firem.


Po výstavbě hřiště v Praze 5 developerem se předpokládá svěření pozemků a hřiště do správy městské části. Vznikne tak veřejné hřiště za soukromé prostředky. „Do výběrového řízení na pronájem nebytového prostoru v Rytířské 12 přišlo 16 nabídek. Jsem rád, že se postupně zvyšuje zájem o pronájem obchodních prostor v centru, který byl od začátku pandemie covidu-19 logicky slabý, a že uspěl jiný záměr než večerka pro turisty,“ říká radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy