Krádež kabelů ochromila vlakový provoz přes Smíchov

V pondělí ráno došlo k omezení provozu vlaků přes pražské smíchovské nádraží kvůli poruše zabezpečovacího zařízení, kterou způsobili zloději kabelů. Podle informací na webu Českých drah byl provoz ve stanici Praha-Smíchov obnoven kolem 7:30.


V pondělí ráno došlo k významnému omezení vlakové dopravy na trase mezi Berounem a Prahou. Podle informací organizátora Pražské integrované dopravy (PID) byla od 4:10 hodin ráno přerušena doprava kvůli poruše zabezpečovacího zařízení ve stanici Praha-Smíchov.

Vlaky z Berouna byly nuceny končit svou jízdu v Radotíně. Pro cestující byla zavedena náhradní autobusová doprava z Radotína přes Chuchli do Smíchova, dočasně posílená městská hromadná doprava (MHD) také pomáhala zmírnit dopady výpadku železniční dopravy.

Podle PID byly ževnické spoje 99XX úplně zrušeny. Ve snaze ulehčit těmto nepříjemnostem cestujícím, doporučily České dráhy využít MHD linky v úseku Praha-Radotín - Praha-Smíchov, stejně jako trasy metra B a C v hlavním městě.

Po šesté hodině ráno byla zprůjezdněna jedna kolej na trati, což umožnilo částečné obnovení provozu. V 7:30 PID ohlásil, že doprava přes Praha-Smíchov již funguje bez dalšího omezení.

Alarmující události pokračovaly také na jiné trati v okolí Prahy. Na železniční trase z Říčan do Prahy došlo k srážce vlaku s osobou u Uhříněvsi, což opět vedlo k přerušení provozu mezi stanicemi Říčany a Hostivař. PID oznámil, že se snaží zabezpečit další autobusy na této trase, aby posílil pravidelnou dopravu.

Přesto, že situace byla rychle zvládnuta, ranní komplikace výrazně ovlivnily cestující na těchto trasách právě v době, kdy je doprava nejvytíženější. Děkujeme cestujícím za trpělivost a pochopení během těchto mimořádných okolností.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese