Dvojka: Pusťme děti bezpečně do škol

Po neprodloužení nouzového stavu vedení městské části Praha 2 operativně řeší bezpečný scénář fungování škol v městské části. Kromě šíření nákazy je třeba předejít i zbytečné traumatizaci dětí opakovaným nepříjemným PCR testováním.


Vedení městské části Praha 2 se proto připojilo k iniciativě Prahy 9, která zavádí unikátní formu testování na covid-19 při návratu dětí do škol. Aktuálně jedná s místostarostou Prahy 9 Tomášem Portlíkem o spolupráci obou městských částí při zavedení neinvazivních antigenních testů GHC Genetics ze slin, kterými rodiče mohou nekomplikovaně děti otestovat v domácím prostředí a výsledek sdělit škole.

„Vedení městské části Praha 2 usiluje o rychlý a bezpečný návrat dětí do škol.Kolegové z deváté městské části našli převratné a zároveň bezpečné řešení, kterým má být použití neinvazivních testů ze slin. Chceme se k vedení Prahy 9 okamžitě připojit a zjistit možnosti, jak tyto testy použít u nás ve dvojkových školách. Vzdělání mělo a má v naší městské části prioritu a jsme připraveni najít v rozpočtu potřebné finanční prostředky, které by co nejdříve pomohly vrátit děti do školních lavic. Některé jsou doma už skoro rok a situace je pro ně i jejich rodiče neúnosná,“ zdůraznila Jana Černochová starostka městské části Praha 2.

Městská část Praha 2 je zřizovatelem 10 základních a 9 mateřských škol a chce se inspirovat postupem, který při návratu dětí do škol hodlá uplatnit Praha 9. Ta spolupracuje se společností GHC Genetics a chce využít právě jejich antigenní testy ze slin, které ukážou výsledek do 30 minut. Jejich velkou výhodou je, že jsou šetrnější a odběrové sady s přesným návodem mohou použít děti doma za asistence rodičů. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy