Další nehoda na železnici. Vlak vykolejil v Milovicích

V Milovicích vykolejil vlak jednou nápravou, což způsobilo škodu odhadovanou na 1,5 milionu korun. Ve vlaku bylo cca 30 cestujících, kteří byli bezpečně evakuováni. Byla zavedena náhradní autobusová doprava. Incident se vyšetřuje. Tento týden se jedná již o druhou nehodu na železnici.


Hasiči a Správa železnic zasahovali v Milovicích u incidentu, při kterém vykolejil vlak jednou nápravou. Podle mluvčího Správy železnic Martina Kavky vlak při dojíždění k nástupišti na konči koleji nedobrzdil a prorazil zarážedlo.

Přibližná škoda způsobená na vlaku je odhadována na 1,5 milionu korun, zatímco škoda na trati činí asi 200 000 korun. Na místě zasahovali čtyři inspektoři, kteří již vydali souhlas s nakolejením osobního vlaku zpět na koleje, ale zároveň pokračují ve vyšetřování příčin a okolností nehody.

Mluvčí Českých drah, Petr Šťáhlavský, uvedl, že vlak projel zhruba o metr. Jak doplnil mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora, ve vlaku bylo přibližně 30 cestujících, kteří byli ještě před příjezdem hasičů bezpečně mimo vlak.

České dráhy na svém webu informovaly o prodloužení omezení do 23:55. V úseku Lysá nad Labem - Milovice a zpět byla zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava, i když bez přímé návaznosti na vlaky.

Tento týden se jedná o další nehodu na železnici. Ve středu pozdě večer došlo k tragické nehodě ve stanici Pardubice centrum, kde se srazil rychlík s nákladním vlakem. Tato nehoda si vyžádala čtyři lidské životy a dalších 27 osob bylo zraněno.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese