Vrchlabí - brána do Krkonoš plná překvapení

Vrchlabí je městečko ležící v samém srdci Krkonoš, které překvapí každého návštěvníka svým půvabem a bohatou historií. Toto někdejší významné obchodní středisko má co nabídnout.


Zámecký komplex a park

Jednou z dominant Vrchlabí je bezpochyby zdejší zámek se zahradami. Tento architektonický skvost ze 16. století v renesančním slohu je obklopen rozlehlým anglickým parkem, který vybízí k příjemným procházkám. Zámecké interiéry dnes slouží jako muzeum a konají se zde i různé kulturní akce.

Krkonošské muzeum

Dalším lákadlem pro všechny milovníky historie je Krkonošské muzeum ve Vrchlabí. Zde se dozvíte všechno o tradicích, řemeslech a každodenním životě v tomto regionu v minulosti. Mimo jiné uvidíte rozsáhlou sbírku vyřezávaných kraslic nebo ukázky krkonošského nábytku. Děti jistě nadchne expozice hraček a loutek.

Ubytování v apartmánech

Ve Vrchlabí a okolí se nachází řada možností ubytování v útulných apartmánech. Ty nabízejí domáckou atmosféru a plné soukromí, přitom jsou situovány v centrech měst s veškerou občanskou vybaveností na dosah. Součástí apartmánů bývají plně vybavené kuchyňky a některé disponují rozlohou přes 80 m2, což je ideální pro větší rodiny. Ubytování v apartmánech je tak skvělou volbou pro dovolenou v Krkonoších.

Okolní příroda

Z Vrchlabí je to jen malý krůček do nádherné krkonošské přírody. Nedaleko se rozkládají známá lyžařská střediska jako Herlíkovice, Bubákov nebo Kněžický vrch, v létě zase oblasti plné značených turistických tras a cyklostezek. Obklopující hory, lesy a říčky si zamiluje každý správný obdivovatel venkovních radovánek.

Pokud hledáte místo s bohatou historií, odkud snadno vyrážet za zážitky v krásné přírodě, rozhodně zavítejte do Vrchlabí. Toto půvabné městečko na vás přichystalo řadu skvělých překvapení.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy