Volvo XC90 a XC90 Recharge získaly ocenění

Luxusní SUV Volvo XC90 si od Amerického pojišťovacího institutu pro bezpečnost silničního provozu (IIHS) vysloužilo ocenění TOP SAFETY PICK+ 2023.


Tohoto výsledku dosáhlo poté, co institut IIHS zpřísnil požadavky pro dosažení obou ocenění, tedy TOP SAFETY PICK (TSP) i TOP SAFETY PICK+ (TSP+).

Nová přísnější kritéria vyžadují od kvalifikovaných vozidel lepší ochranu v případě bočního nárazu, lepší funkčnost systémů na předcházení kolizím s chodci a světlomety, které nesmějí být z hlediska své funkce podprůměrné.

Společnost Volvo Cars v zájmu naplnění své vize usilující o to, aby v žádném novém voze Volvo nikdo neutrpěl smrtelné ani jinak vážné zranění, staví bezpečnost vždy na první místo.

„Model Volvo XC90 rok co rok dokazuje, že patří mezi ta nejbezpečnější vozidla, která se na silnicích pohybují,“ uvedla Asa Haglund, ředitelka Centra bezpečnosti Volvo Cars.

Největší změnu kritérií představuje aktualizace původního testu IIHS ověřujícího schopnost vozidla odolat bočnímu nárazu, který je nyní o dost náročnější. V rámci nové verze testu působí na vůz o 82 % větší energie, přičemž je požadováno, aby v něm vozidla pro kvalifikaci na hodnocení TSP dosáhla přijatelného (accetable) nebo dobrého (good) výsledku. Pro kvalifikaci na hodnocení TSP+ obstojí pouze dobré (good) hodnocení.

Mild hybridní (XC90) i plug-in hybridní (XC90 Recharge) varianta SUV Volvo XC90 dosáhly ocenění TSP+. Kromě ocenění v oblasti bezpečnosti nabízí Volvo XC90 Recharge také dojezd až 73 kilometrů (WLTP) nebo 35 mil (EPA) v režimu Pure, kdy je využíván pouze elektrický pohon. Pro společnost Volvo Cars nabyla udržitelnost na stejné důležitosti jako bezpečnost, což se odráží i na jejím závazku stát se do roku 2030 výrobcem výhradně čistě elektrických vozů a do roku 2040 dosáhnout uhlíkové neutrality.

Společnost Volvo Cars v roce 2022

Za kompletní rok 2022 dosáhla společnost Volvo Car Group provozního zisku (EBIT) ve výši 22,3 miliardy švédských korun. Tržby v roce 2022 dosáhly 330,1 miliardy švédských korun, přičemž bylo v globálním měřítku prodáno celkem 615 121 vozů.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy